У Луцьку побудують насосну станцію для очищення води

0
2
У Луцьку побудують насосну станцію для очищення води
На вулиці Дубнівській у Луцьку планують побудувати каналізаційну насосну станцію для перекачування промивних вод Дубнівського водозабору.

Про це стало відомо у четвер, 7 березня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

За словами директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, будівництво такої каналізаційної станції необхідне для перекачування промивних вод в існуючий каналізаційний колектор та транспортування на очисні споруди для очищення та скидання в річку Стир, зважаючи на необхідність мінімізації потрапляння у неї неочищених вод.

«Реалізація цього проекту дозволить забезпечити належний санітарно-екологічний стан в місті Луцьку та Луцькому районі, унеможливить потрапляння неочищених промивних вод у русло річки Стир та дасть змогу вирішити важливу екологічну проблему, забезпечивши захист навколишнього природного середовища та здоров’я людей від впливу неочищених промивних вод», – йдеться в проекті рішення.
Реалізація проекту «Реконструкція біологічних ставків місті Луцьк Волинської області» дозволить забезпечити належний санітарно-екологічний стан в місті та районі та унеможливить потрапляння неочищених стічних вод у русло Стиру.

З огляду на важливість реалізації зазначених проектів для забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення міста Луцька, КП «Луцькводоканал» має намір звернутись до Міністерства екології та природних ресурсів України з метою залучення коштів державного бюджету для їх фінансування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні