У Рожищі освятили пам’ятник «Борцям за волю та незалежність України». ВІДЕО

0
5
У Рожищі освятили пам’ятник «Борцям за волю та незалежність України». ВІДЕО
У Рожищі у день Героїв Небесної сотні освятили пам'ятник «Борцям за волю та незалежність України».

Це відбулося 20 лютого, - повідомляє прес-служба Рожищенської міської ради.

На місці теперішнього скверу та районної бібліотеки для дітей колись було давнє парафіяльне кладовище з дерев’яною капличкою, яку з часом добудували у парафіяльний храм. Згодом будівлю зруйнували, а кладовище занедбали. Після сумнозвісних розстрілів у Луцькій тюрмі у червні 1941 року, в період німецької окупації саме тут, поруч з церквою, був збудований пам’ятник борцям за волю України.

На ньому височіла стела з фотографіями й прізвищами всіх членів ОУН, які загинули в Луцькій тюрмі. Після приходу радянської влади все це було знищене.

Через кілька десятиріч на пагорбі був встановлений пам’ятний знак з написом «Вічна слава Героям, що боролись і загинули за волю України».

Благочинний Рожищенської округи ПЦУ, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей отець Василь освятив пам’ятник Борцям за волю та незалежність України та відслужив панахиду за загиблими.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв Небесної Сотні, тих, хто поліг за волю та незалежність України та учасника АТО, рожищанина Юрія Жогу, який помер напередодні.

Завершили пам’ятний захід піснею «Тільки, щоб не даремно» у виконанні вихованці Людмили Семери учасників тріо «АКВА» Рожищенського БДТ.


Теги: рожище
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні