--> Пасажирський літак випадково побив рекорд швидкості | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пасажирський літак випадково побив рекорд швидкості

0
4
Пасажирський літак випадково побив рекорд швидкості
Британський пасажирський літак авіакомпанії Virgin Atlantic під час рейсу Лос-Анджелес – Лондон встановив рекорд швидкості.

А посприяв цьому сильний вітер, - повідомляє 24 канал.

Перебуваючи на висоті 11 км над Пенсильванією, Boeing 787-9 Dreamliner потрапив у висотне струминне протягом, в результаті чого його швидкість відносно поверхні землі виросла до 801 миль на годину (1289 кілометрів за годину).

Пілот літака наголосив, що швидкість літака перевищила звичайну швидкість більш ніж на 380 кілометрів за годину, завдяки чому Boeing приземлився в аеропорту Лондона на 48 хвилин раніше. "Майже 800 миль на годину. Ніколи не бачив такого попутного вітру в своєму житті", – написав він.

Лайнер потрапив в потужний повітряний потік, тому рухався швидше звуку, швидкість якого в повітрі (при 20°C) становить близько 767 миль на годину. Однак, звукового бар'єру Boeing не перетнув.


Теги: літак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні