Петиція про канабіс стрімко збирає підписи

0
-2
Петиція про канабіс стрімко збирає підписи
Петиція про законодавче врегулювання канабісу для медицини на сайті Верховної Ради на ранок 4 лютого набрала 13 3630 з необхідних 25 000 підписів.
Це сталося менше ніж за тиждень - за 6 днів після створення петиції, - пише Страна.

Петиція отримала назву "Законодавчо врегулювати канабіс для науки і медицини - захистити конституційні права громадян" і створена 30 січня.

Дата завершення збору підписів - 30 квітень 2019 року. Тобто на те, щоб зібрати необхідну кількість голосів за розгляд петиції Верховною Радою, є ще 84 дня. На даний момент велика частина підписів уже зібрано і залишилося 11 690 голосів.

Автором ініціативи зазначений Геннадій Шабас, що є керівником Громадської організації "Українська асоціація медичного канабісу".

"Сьогодні в Україні понад два мільйони громадян позбавлені доступу до ефективного лікування. Всі вони страждають щодня від неможливості використання ефективних лікарських засобів. Ці тортури потрібно зупинити і для цього є реальна можливість - дати нашим співгромадянам доступ до ефективного лікування препаратами, якими користуються мільйони хворих в цивілізованих країнах. Ключовими складовими таких препаратів є фітоканабіноіди - активні компоненти, що містяться в коноплях", - свідчить текст петиції.

Також автор перерахував країни, в яких вживання канабісу в медичних цілях дозволено, серед яких Канада, США, Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Хорватія, Фінляндія, Франція та багато інших.

Підписанти вимагають забезпечити дотримання прав людини на доступ і використання ефективних лікарських засобів, в тому числі виготовлених на основі конопель та врегулювати питання легального обороту (придбання, зберігання, переміщення) продуктів, що містять канабіноїди.

Відзначимо, що дата завершення збору підписів - 30 квітень 2019 року. Тобто на те, щоб зібрати необхідну кількість голосів за розгляд петиції Верховною Радою, є ще 84 дня. На даний момент велика частину підписів уже зібрано і залишилося 11 690 голосів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні