Шкільні конфлікти завжди прагнуть «зам'яти» всередині навчального закладу - психолог

0
-5
Шкільні конфлікти завжди прагнуть «зам'яти» всередині навчального закладу - психолог
Шкільні конфлікти завжди прагнуть "зам'яти" всередині навчального закладу, тому довіряти вирішення суперечок між вчителями, учнями та їхніми батьками освітнім Омбудсменам ніхто не поспішатиме.

Таку думку висловила психолог Оксана Гомель у коментарі кореспонденту УНН.

"Не дозволить жоден директор в школі сказати: йдіть туди (звертайтеся до Омбудсмена - ред.) і там вирішуйте конфлікти. Вони до останнього це питання будуть вирішувати самі. Далі йде райвно, яке по-своєму вирішує... Це (шкільні конфлікти - ред.) завжди розрулювати на рівні школи, навіщо ще додаткова людина для цього, мені незрозуміло", - зазначила психолог.

За її словами, всередині школи до вирішення конфліктів між учителями, учнями та їхніми батьками залучають класних керівників, завучів з позакласної роботи, шкільних психологів і шукають усі шляхи вирішення інцидентів усередині навчального закладу.

При цьому вона додала, що, можливо, освітні Омбудсмени потрібні на рівні районного відділу народної освіти.

Нагадаємо, в Україні з цього року повинен почати працювати освітній Омбудсмен, який буде вирішувати спірні питання між учнями, їхніми батьками та вчителями.

Половина вчителів просто закривають очі на випадки прояву агресії серед школярів, хоча прекрасно їх бачать.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні