Другий день народження святкує сьогодні відомий волинський «кіборг»

0
11
Другий день народження святкує сьогодні відомий волинський «кіборг»
Сьогодні свій другий день народження відзначає "кіборг" з Волині Вадим Ваврищук. Цього дня 4 роки тому його врятували від смерті побратими.

Хоч за паспортом Вадим Ваврищук народився 15 червня – день народження святкує сьогодні. Річ у тім, що в цей день чотири роки тому його з важкою контузією витягнули з диспетчерської вежі Донецького аеропорту побратими-"кіборги".

Про це йдеться на сторінці творчої ініціативи "Мірко Саблич" у "Фейсбуці".

Довідково.
Вадим Ваврищук закінчив Луцьку гімназію № 4, Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Служив начальником прикордонної застави. З армії мусив піти.

В час війни зголосився добровольцем 3 березня 2014-го, проте призвали в середині літа у 80-ту аеромобільну бригаду. 16 грудня бригада зайшла в селище Піски, жити доводилося у підвалах. Брав участь у обороні Донецького аеропорту, де перебував 21 день — з 23 грудня 2014-го. Пункту призначення діставалися з приниженням через блокпост терористів. Був комендантом диспетчерської вежі Донецького аеропорту. В кінці грудня взяв участь у бою, коли відбили атаку з трьох десятків терористів. З 1 на 2 січня відбили ще один потужний наступ. 13 січня 2015-го Вадим Ваврищук в бою контужений, лікувався у Луцькому військовому госпіталі.

Сьогодні Вадим Ваврищук – керівник ГО «Волинська спілка ветеранів антитерористичної операції».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні