У Росії хочуть збивати пасажирські літаки, які порушать кордон країни

0
-1
У Росії хочуть збивати пасажирські літаки, які порушать кордон країни
Цивільні літаки з пасажирами на борту, які порушили повітряний кордон Росії, дозволять збивати.

Міноборони РФ готує документ, згідно з яким можна буде відкрити вогонь по повітряному судну-порушникові, якщо є реальна небезпека, що його навмисний крах призведе до екологічної катастрофи, масової загибелі людей або знищення стратегічних об'єктів, - пише 24 канал.

Міноборони розробило проект постанови уряду "Про порядок застосування зброї і бойової техніки при охороні держкордону РФ в повітряному просторі РФ". У ньому – прописаний алгоритм дій Збройних сил, якщо кордон порушить літак, навмисний крах якого може привести до екологічних лих, масової загибелі людей або знищення стратегічних об'єктів, – пишуть у ЗМІ.

Там зазначають, що текст документу перебуває на стадії міжвідомчих узгоджень.

Відомо, що існуючий закон "Про протидію тероризму" дозволяє збивати будь-які цивільні літаки, що перебувають в повітряному просторі РФ, якщо вони не дотримуються правил його використання, не підкоряються вимогам про посадку або зміну маршруту і при цьому їх дії можуть привести до масової загибелі людей або екологічної катастрофи. В першу чергу мова йде про лайнерах, які опинилися в заборонених для польотів зонах.

При цьому діюча постанова уряду РФ "Про порядок застосування зброї в повітряному просторі" від 1994 року забороняє збивати літаки-порушники держкордону, якщо відомо, що на їх борту є пасажири.

"Новий документ повинен усунути ці протиріччя. Вони були закладені в законодавство після гучного міжнародного скандалу, пов'язаного зі знищенням радянськими ВПС південнокорейського Boeing, який порушив повітряний простір країни в 1983 році", – пояснив рос. ЗМІ військовий експерт Владислав Шуригін.


Теги: літак, закон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні