Американець розповів, як організував органічну ферму в українському селі

3
9
Американець розповів, як організував органічну ферму в українському селі
Американець Чіп Тейлор переїхав в українське село Залісці Дунаєвецького району Хмельниччини. Там йому запропонували очолити реабілітаційний центр для людей з алкогольною залежністю при католицькому монастирі.

Чоловік працює, як волонтер, без заробітної плати. Щоб заробляти на життя та утримувати родину, створив власну органічну ферму. Про це розповів Gazeta.ua.

"У США теж мав невелику ділянку землі та займався фермерством. Вирощував зелень та овочі, тримав курей і продавав яйця. Вирішив продовжити цю справу в Україні. На території реабілітаційного центру є невеличка ділянка землі, яку обробляю. Раніше тут традиційно вирощували картоплю, капусту, моркву. Замінив їх різними спеціями. Купив вживані теплиці. Трохи їх підлатав, зробив накриття. Вирощую салат, помідори, руколу, різні трави та декілька видів перцю. Цього року посадив мексиканський пекучий перець. Насіння для нього передали друзі із США, адже в Україні такого не має", -каже Чіп Тейлор.

Він намагається збирати декілька врожаїв на рік.

"Беру ту зелень, яка дозріває дуже швидко. Потім на тому самому місці саджу щось нове. Наприклад помідори добре ростуть на місці салату. Від цибулі та картоплі відмовився, бо їх можна збирати лише один раз. Тоді як руколу можна садити раніше та мати кілька врожаїв за сезон".

За словами американця, перший рік вони з дружиною експериментували - пробували вирощувати різні культури. Потім визначилися почали просувати наш продукт на ринок.

"Сільські люди не надто зацікавлені в тому, що вирощуємо. Такий продукт найкраще продавати у великих містах - Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Кам'янець-подільський, де його купують ресторани. Пропонуємо зелень ресторанам або веземо продавати її в Київ. Цього року плануємо активно її продавати".

Стати на ноги допомогли друзі з Америки, які допомогли із фінансуванням. Повністю заробляти на життя поки-що не виходить.

"Маємо невеликий дохід, якого вистачає, щоб купити необхідні продукти і сплачувати рахунки за електрику. Придбати дрова на цей сезон ще допомагають друзі".

Американське село мало чим відрізняється від українського. Фермери так само тримають городи та вирощують овочі, каже Чіп.

"Єдина різниця - це ринок збуту, який відсутній в українському селі. Якщо в США, щоб мати прибуток, достатньо невеликої ділянку, тут потрібно засівати цілі поля", - каже Чіп Тейлор.

За словами чоловіка, більшість американців замислюються про те, що вони їдять та надають перевагу екологічно чистим продуктам.

"Дуже часто люди приїжджають на господарство, щоб подивитися, як вирощують зелень чи утримують тварин. Домовляються із фермером про те, що регулярно купуватимуть продукти. Популярна послуга, коли сім'ї самі їдуть збирати урожай. В Україні лише розпочинається рух за екологічно чисті товари. Небагато людей готові платити за них більше. А також з недовірою ставляться до нових продуктів. Зазвичай купують те, до чого звикли. Наприклад, овочевий набір на борщ".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Последнее время не могу найти качественную информацию чтоб получить независимое мнение по той или иной информации, в основном большая часть контролируема государством.
Вижу что сейчас на небольших СМИ новости более качественная.
Нашел и хочу поделиться: https://russtoday.com/
А где ищите ВЫ?
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/prorotstvo/proroctva-vid-vidomix-ekstrasensiv-ta-astrologiv.html
Відповісти
Каждый из нас любит почитать новости или посмотреть Ютуб, что узнать что происходит в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали вредную информацию.
Я нашел очень полезный сайт и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время изучаю новости только здесь.
Так же вот несколько из свежих статей, которые просто взрывает мозг:
https://ukr-life.com.ua/kak-oformit-detskie-dengi-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/povyshenie-zarplaty-pozharnogo-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/socialnye-vyplaty-na-detej-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/otkaz-ot-ukrainskogo-grazhdanstva-v-rossii/
https://ukr-life.com.ua/predskazanie-aleksandra-shepsa-dlya-ukrainy/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні