Євробляхарі придумали новий спосіб уникнути розмитнення авто

0
3
Євробляхарі придумали новий спосіб уникнути розмитнення авто
Власники автомобілів на єврономерах придумали новий спосіб, як уникнути розмитнення своїх автомобілів: вони масово стають на тимчасовий консульський облік при генконсульствах України за кордоном. Це дає право на багаторазовий перетин кордону без розмитнення авто.

Про масовий наплив власників авто на єврономерах в останні дні повідомила Укрінформу керівник консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Криса.

За її словами, це ускладнює роботу генконсульств, відволікаючи їх від від інших справ.

“Упродовж останніх днів у консульських підрозділах дипломатичних установ України у країнах Європи різко збільшилася кількість випадків постановки на тимчасовий консульський облік, що займає 90% від загальної кількості усіх здійснюваних консульських дій”, – повідомила консул.

Вона впевнена, що це наслідок набуття чинності з 25 листопада 2018 року Закону України про внесення змін до податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, а також Закону України про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

За словами Світлани Криси, зараз щодня з першої години ночі під консульським відділом у Варшаві збирається натовп до 300 осіб, які терміново хочуть стати на консульський облік. Водночас за день відділ максимально може прийняти приблизно 150-160 осіб.

Така ситуація максимально ускладнює доступ до консульської установи інших громадян України, які відвідують консульство для здійснення більш важливих консульських дій.

Йдеться, наприклад, про оформлення паспортних документів, реєстрацію дітей громадянами України, оформлення свідоцтва на повернення в Україну, візових дій тощо.

Водночас постановка на консульський облік не є обов’язковою процедурою. Консул додала, що, оскільки постановка на консульський облік безкоштовна процедура, через ситуацію, що виникла, різко знизилося надходження до бюджету України від виконання консульських дій за кордоном.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні