Воїни УПА матимуть тепер статус учасників бойових дій

1
1
Воїни УПА матимуть тепер статус учасників бойових дій
Спікер Верховної ради України підписав законопроект №8519 про посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України в ХХ столітті.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Відповідно до закону, статус учасника бойових дій надається особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України в 20 столітті в складі Української повстанської армії, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії (УНРА) , озброєних підрозділів Організації українських націоналістів і відповідно до закону "Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України в XX столітті" визнаними борцями за незалежність України в 20 столітті.

Порядок надання статусу визначає уряд.

"У п’ятницю, 7 грудня 2018 року голова Верховної ради України Андрій Парубій підписав закон України про внесення змін до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті" (реєстраційний номер 8519), ухвалений Верховною радою напередодні у четвер", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріотичну ініціативу лучанина підтримало міністерство
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це добре, звісно.
Тільки дожили до цього дня, на жаль, одиниці.
Більшість вояків УПА уже померло через вік і пережиті жахіття, що випали на їх долю: заслання, ув'язнення, зневага... Серед них - і мої дідусь та бабуся...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні