Кому з українців доплатять 20% до пенсії

0
Кому з українців доплатять 20% до пенсії
еяка категорія літніх людей в Україні мають право на різні доплати до виплат. Одна з таких надбавок здійснюється, якщо пенсіонери проживають у гірських регіонах або переїжджають на місце проживання в таку місцевість.

Про це пише Телеграф.

Щоб прийшло нарахування, треба не лише проживати в таких регіонах, а й отримати спеціальне посвідчення, яке видається протягом 30 днів, як мовиться в законі "Про статус гірських населених пунктів України". На таку виплату розраховують не тільки літні люди.

Кому виплатять 20% надбавки
Особі необхідно мати статус жителя на території гірського населеного пункту. Він підтверджується спеціальним посвідченням, яке можна отримати, звернувшись до муніципальної влади або до місцевого ЦНАПу.

Додаткові кошти нарахуються жителям гірських районів не лише до пенсій. Також вона виплатиться і до стипендій, і до інших видів державної матеріальної допомоги українцям, які мають документ, що підтверджує проживання у горах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні