--> Вперше вдалося виростити людський міні-мозок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вперше вдалося виростити людський міні-мозок

0
-1
Вперше вдалося виростити людський міні-мозок
Дослідники під керівництвом нейробіолога Елісон Мюотри культивували стовбурові клітини і сформували тканину

Вчені з Каліфорнійського університету виростили сотні "міні-мізків", які імітують мозкову діяльність недоношених немовлят, що народилися через 25-39 тижнів після зачаття. Всіх органел, схожих на людський мозок, вирощували 10 місяців. Про це повідомляє Інфолайф.

Дослідники під керівництвом нейробіолога Елісон Мюотри культивували стовбурові клітини і сформували тканину, яка може інтерпретувати сенсорну інформацію.

"Всі органел поки далекі від справжнього людського мозку. В них немає тих клітин, які містяться в корі головного мозку", - пояснює Мюотри.

Але з допомогою "міні-мізків" вчені вже можуть вивчати розвиток таких порушень головного мозку, як аутизм або епілепсія. Також дослідники сподіваються наблизиться до розуміння того, звідки береться свідомості. Щоб досягти цього, команді доведеться вирощувати всіх органел набагато довше і пильно спостерігати за їх розвитком. Влітку ця ж команда вчених змогла виростити "мізки" неандертальців - всіх органел з клітин з геномом наших далеких родичів.

За останні десятиліття наука у цій сфері дуже сильно просунулася вперед.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні