--> На Волині рибалка підхопив рідкісну інфекційну хворобу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині рибалка підхопив рідкісну інфекційну хворобу

0
5
На Волині рибалка підхопив рідкісну інфекційну хворобу
На Волині чоловік на риболовлі заразився небезпечною хворобою – лептоспірозом.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного лабораторного центру.

Характерно, що понад 90 % волинян, у яких було виявлено дане захворювання контактували з водоймами. Цього року захворів житель Луцького району після риболовлі на одній із водойм. Майже через 3 дні після риболовлі хворий почав скаржитися на підвищення температури тіла, значну втомлюваність, болі в м’язах і незначне пожовтіння шкіри.

На Волині є до 100 природних осередків лептоспірозу майже у всіх районах, що є потенційною загрозою для подальшого розповсюдження цієї інфекції на території області. У Волинській області за останні три роки виявили десять випадків лептоспірозу, у тому числі й летальний 2016 року.

Довідково:

Лектоспіроз – це гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, яка перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем, геморагічним синдромом.

Хвороба є одним з найпоширеніших зоонозів світу, спостерігають її на всіх континентах, окрім Антарктиди. Щорічна захворюваність коливається від 0,02 на 100 тисяч населення в країнах помірного клімату до 100 та більше у тропічному кліматі. Серйозні спалахи цієї хвороби відбуваються після повеней. Серед тяжких форм лептоспірозу летальність сягає 30-35 %.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні