«Маю свою Примадонну»: волинянка вирощує незвичайні троянди

0
-2
«Маю свою Примадонну»: волинянка вирощує незвичайні троянди
Юлія Вознюк із селища Турійськ вирощує унікальні троянди.

Про це пише gazeta.ua.

Жінка ділиться секретами вирощування квітів.

Після обрізання кущі обробляє 3-відсотковим розчином залізного купоросу – від верхівок до коренів. Це захистить троянду від зміни температури.

"Без листя троянда швидше входить у стан сну та буде захищена від хвороб. Бо на листі осідають грибки", —  каже Юлія.

Коли почнуться морози більш як 5°С, обмотує кущі агроволокном або ялинковим гіллям. Якщо зробити це раніше, можуть зіпріти.

"Маю в садку свою Примадонну. Це сорт чайно-гібридної троянди. Бутон залишається зібраним при купі, а не розпускається як парасоля. Середні пелюстки щільно прилягають одна до одної. Свіжість зрізаних квітів зберігається майже два тижні", — ділиться жінка.

Кущ виростає заввишки 80–110 см. Квітка кремово-абрикосового відтінку має діаметр 8–10 см. Пелюстки махрові. Сорт стійкий до спеки, але не до борошнистої роси й чорної плямистості. Тому обробляє кущі біологічно безпечними препаратами мікосан або фітоспорин.

Зрізала його із середньої частини пагона. Мав довжину 7–8 см із трьома бруньками. Верхній зріз був прямий, а нижній — косий, під кутом 45 градусів. Живці висадила завглибшки до другого вічка.

"Щоб живці прижилися, перед посадкою поставила їх нижнім зрізом на добу у воду з додаванням стимулятора утворення коренів. Наприклад, корневін або гетероауксин", - розповідає волинянка.

Для успішного вкорінення рослини щедро поливає ґрунт. Має промокнути не тільки зверху, а до глибини кінчиків кореня. Після посадки місяць поливає троянду по 10 л двічі на тиждень.

"Регулярність поливу після посадки — один із найважливіших факторів приживлення молодих рослин. Тому ставлю нагадування на телефон, щоб не забути заглянути у квітник", - зауважила Юлія Вознюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні