Для приїжджих маршрутки в Луцьку можуть подорожчати

3
0
Для приїжджих маршрутки в Луцьку можуть подорожчати
Із впровадженням автоматизованої системи обліку плати за проїзд у Луцьку планують встановити різні ціни на маршрутки. Лучани платитимуть 5, а приїжджі – 6 гривень. Проїзд для людей, які відмовляться використовувати спеціальну картку, становитиме 8 гривень. За поїздку в маршрутці після 20-ї години хочуть брати більше, ніж удень.

Про це стало відомо під час засідання «круглого столу» з обговорення проектів рішень виконкому Луцької міськради щодо введення автоматизованої системи плати за проїзд, інформує «Твій портал».

Начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов повідомив, що з обговорення цього питання вже відбулося три «круглі столи».

Депутат Луцькради Павло Данильчук зауважив, що найперше потрібно визначитися із типом валідаторів, адже є мобільні і стаціонарні. Він же виступає за те, щоб у транспорті стояли стаціонарні валідатори.

Володимир Степанов пояснив, що одночасно не вдасться запровадити стаціонарні валідатори у 60-ти тролейбусах і понад двох сотнях маршруток. До прикладу, у Тернополі, аби привчити людей розраховуватися карткою за проїзд, знадобилося понад півроку.

Володимир Степанов також додав, що розрахунок за проїзд можна буде здійснити як персоніфікованими, так і неперсоніфікованими картками, карткою лучанина, банківською карткою або смартфоном.

Картку лучанина виготовлятиме Луцька міська рада, вона ж видаватиме її пільговикам. Персоніфіковану картку, яка буде безтерміновою, можна буде придбати у кіосках на зупинках. Її можна буде використовувати як банківську картку. Так само поповнювати через термінали. А для гостей Луцька зроблять неперсоніфіковані картки.

Крім того, хочуть обмежити поїздки пільговиків уранці. Зокрема, пільгова картка не буде діяти до 10-ї години. Це роблять для того, аби працездатне населення могло комфортніше добратися до місця роботи.

Аби стимулювати водіїв не з’їжджати з вечірніх рейсів, дотримуватися графіків руху, хочуть підняти ціну за проїзд після 20-ї години.

Наступна зустріч з обговорення цього питання запланована на 9 листопада.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У місті Луцьку вирішили вже всі важливі проблеми, залишилось гратися з картками в маршрутках, ділити людей на "наших" і "не наших".
Луцька міська рада поробила всі справи і думає "Що ж іще вдосконалити в житті лучан???"
Не майтесь дурньою!!!
Хочете підняти тариф - підніміть розумно. Не робіть цирк!
Відповісти
Якщо введуть різну оплату для лучан і приїжжих, розповім як іногороднім можна віддячити перевізникам за такий сервіс. Беретте з собою в дорогу жменьку солі, і непомітно висипаєте її в маршрутці, через пів року маршрутка стане неремонтнопридатною. Вбиваємо двох зайців, караємо перевізників, і оновлюємо автопарк.
Відповісти
А вони будуть після цього по графіку їздити GPC вимикати не будуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні