У Луцьку збирають україномовну літературу на Схід

2
-4
У Луцьку збирають україномовну літературу на Схід
Волинян закликають приєднатися до збору книг українською мовою, які планують відправити на схід, аби поповнити тамтешні бібліотеки.

Про це на власній сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" написав волонтер та адвокат Василь Нагорний.

"Воїн 93 бригади, Олександр, там, на сході (Донецька область), зауважив, що в школах, бібліотеках дуже мало, а то й практично немає наукової, історичної, художньої літератури українською мовою. Він старається, але самі розумієте, власними силами, цю проблему він не здолає, тим більше, що потреба дітей в книгах досить висока.

Дуже гарну справу хоче зробити Саша, наповнивши заклади освіти українською літературою (принаймні в зоні його досяжності, а там видно буде).

Як на мене, це більш дієва популяризація солов’їної, як і шлях до її вивчення, аніж виступи політиків на ток-шоу і банери з гаслами на вулицях.

Сильна армія - дуже добре, але духовне вкорінюється навіки і з часом б’є не менш сильно, як постріл «Граду» та не гірше захищає, як бронежилет. Прочитана книга часто змінює людину назавжди, спонукає її думати та діяти, розриває рабські кайдани.

Кремль не так боїться наших танків і ракет, як істерично боїться поширення нашого українського духу, нашої духовності, освіченості, культури, єдності, мови, добробуту.

20 листопада наш волонтер «Дєд» їде з черговою порцією допомоги, заїде і до цього бійця.

Хто може подарувати книгу українською мовою для дітей, та й дорослих, сходу (тільки зважайте, що вона повинна нести добре, мудре і не «совкове») - зголошуйтесь.

Р.S. Хто може піднести до мене в офіс книгу (Луцьк, пр.Волі, буд.6 (приміщення Федерації профспілок), 1 поверх, далі по табличкам знайдете мене) – приносьте. Якщо мене немає, лишайте книгу в холі біля вахти, на столику (Иванна Дубинка-Филозоф, з вашого дозволу) Бажано покласти папірець – від кого ця книга, щоб я знав кому «плюс» до карми додати.

До кого під’їхати потрібно, пишіть мені в приват, я буду мотатись по місту – старатимусь забрати", - пише Василь Нагорний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якраз на зиму дуже потрібна річ.
Відповісти
Розумово розвинута людина не сидітиме в окопі, коли навколо стільки роботи!..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні