На Волині через кордон намагались незаконно вивезти бурштин і валюту. ФОТО

0
-6
На Волині через кордон намагались незаконно вивезти бурштин і валюту. ФОТО
Волинські митники вилучили у громадян незадекларований бурштин та валюту.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

У пунктах пропуску Ягодин та Устилуг волинські митники попередили протиправні спроби громадян вивезти за межі території України предмети, до яких законодавством встановлені обмеження щодо переміщення через державний кордон.

Зокрема, у сумці серед особистих речей громадянки України, яка слідувала у Польщу через Устилуг, виявлено 0,7 кілограмів обробленого бурштину. А двоє громадян, які скористались пунктом пропуску Ягодин, намагались вивезти понад норму 1000 євро та 1200 доларів США.

До слова, дозволено вивозити готівку у розмірі до 10 тисяч євро. Надмір підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та документальному підтвердженню походження.

Відтак, усі предмети правопорушень вилучені. Громадян притягнуть до відповідальності за ст.. 472 Митного Кодексу України.

Недекларування товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, тягне за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні