Вибухи на Чернігівщині – диверсія Росії?

1
9
Вибухи на Чернігівщині – диверсія Росії?
Український журналіст, головний редактор сайта «Цензор. нет» Юрій Бутусов вважає, що вибухи на складі боєприпасів в Ічні Чернігівської області – це чергова диверсія Росії.

Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Сватове – Балаклія – Калинівка – Ічня. Зрозуміло, швидше за все, це чергова диверсія РФ, яка централізовано знищує запаси наших боєприпасів. Зараз, звичайно, знову підуть чутки про ревізії, що, мовляв, самі крадуть і підривають. Але все це нісенітниця. По-перше, злодіям підривати склади не варто, вони жодних ревізій не бояться, їм склади навпаки – цілі потрібні, наші старі боєприпаси ніхто не прагне вже викрадати, вони вже всі давно перевищили граничні терміни зберігання і потребують перевірки та переспорядження. По-друге, жодних слідів продажу фрагментів боєприпасів або цілих боєприпасів немає, а якби щось хтось хотів вкрасти після Балаклії й Калинівки, то вже давно б засвітилися ці предмети. Так що це диверсія – це, звісно, неприємно чути тим, хто відповідає за наземну охорону і за ППО щодо безпілотників, але це диверсія. Ічня найближче до РФ, туди безпілотник також долетить, як долетів до Балаклії. Так що не крадіжка це, це напад», – зазначив Бутусов.

Журналіст нагадав, що за результатами вибуху в Сватовому відсторонені від посад взагалі не причетні до вибуху люди, винні відповідальності уникнули. За результатами вибуху в Балаклії не покарано нікого.

«В України загалом залишається 14 складів боєприпасів. Склади старі, противник про них прекрасно знає, нічого секретного в цьому немає. Але на цих складах не вистачає особового складу через директиви начальника Генштабу про обмеження чисельності військовослужбовців у частинах озброєння на арсеналах від 7 лютого 2017-го Д-05, і через відрядження частини військовослужбовців арсеналів для проходження служби в інших військових частинах – це згідно з іншою директивою Генштабу», – написав журналіст.

Бутусов наголосив, що Україна повинна забезпечити безпеку критичних об'єктів, необхідних для оборони країни.

Тим часом виконувач обов'язків голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що слідство розглядає основною версією пожежі на військовому арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині дії російської диверсійної групи. Про він сказав на нараді в ситуаційному центрі 9 жовтня, інформує «Українська правда».

Станом на 17.00 9 жовтня зареєтровано 54 події, пов’язані з вибухами на території смт Дружба за 16 кілометрів від Ічні: зокрема 6 повідомлень про пошкодження та руйнування будинків.

У Генеральному штабі розповіли, що на 19-ту годину вже локалізовано 35 відсотків пожежі. Інтенсивність становить 1 вибух на 4-5 хвилин.

Також є факти виявлення боєприпасів і 5 повідомлень про викрадення майна або мародерства: 4 з них не підтвердилися, 5-та перевіряється.

За повідомленням прес-служби ДСНС, із зони можливого ураження від вибухів арсеналу поблизу Ічні вже евакуювали понад 12,5 тисячі осіб.

Евакуаційні заходи ще тривають, а для попередження надзвичайних ситуацій в Ічні та 11 прилеглих населених пунктах припинили газопостачання. Крім того, закрили повітряний простір у радіусі 30 км.

«Наразі інформації щодо загиблих та постраждалого населення внаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило», – додали у відомстві.

Як заявив народний депутат і радник глави МВС Антон Геращенко, на військових складах в Ічнянському районі Чернігівської області вибухнули боєприпаси, які Україна не виробляє.

«Трагедія в тому, що Україна вкотре втратить боєприпаси, стратегічний запас, який коштує сотні мільйонів доларів і який в Україні не виробляють. Там зараз вибухають дефіцитні снаряди 122-міліметрових гаубиць, снаряди для реактивних систем «Град» – це те, що в Україні не виробляють», – сказав Геращенко.

За його словами, частину припасів зберігали просто неба. Геращенко також додав, що Президент Петро Порошенко після чергового вибуху на складах боєприпасів повинен дати оцінку якості роботи співробітників Генштабу ЗСУ і «зробити кадрові висновки».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Причина бардак і крадіжки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні