На Чернігівщині зірвалися склади боєприпасів і ракет. ВІДЕО

2
-3
На Чернігівщині зірвалися склади боєприпасів і ракет. ВІДЕО
Поблизу міста Ічня у Чернігівській області на території 6-го арсеналу Командування сил підтримки Збройних Сил України (в/ч А-1479) у ніч на 9 жовтня сталися вибухи, виникла потужна пожежа. Арсенал поблизу Ічні є одним із найбільших серед усіх баз, арсеналів і складів зберігання ракет і боєприпасів у Збройних Силах України. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 10 тис. осіб, інформує "Обозреватель".

"О 3.30 надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області, стався вибух на технічній території. Масштаб уточнюється. Оперативно повідомлені всі відповідні служби і органи місцевої влади", - повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ України.

З населеного пункту почали евакуйовувати людей, розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події.

За повідомленням рятувальників, територія 6-го ​​арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба, де сталися вибухи боєприпасів, становить близько 682,6 га, з них технічна територія - 402 га. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 10 тис. осіб.

"З 4.22 закрито повітряний простір в радіусі 20 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту припинено",–- повідомляє ДСНС.

До місця події направили 220 рятувальників і 60 одиниць техніки, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 осіб і 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіціі з м.Києва та Київської області кількістю 150 осіб і Нацгвардії - 100 осіб з підготовленими бронегрупами для патрулювання місця події.

Оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу також виїхала на місце події. Проводяться відповідні обмежувальні заходи по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону.

Крім того, на місце НП вилетів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

За інформацією місцевих жителів, станом на 7.00 вибухи та пожежа не вщухають. Люди почали пішки залишати місто. В їх будинках обсипалася плитка і випали вікна.

У соцмережах люди пишуть, що вибухи з Ічні чутно і в Прилуках, і у Сосниці.

У мережі почали з'являтися перші відео і фото з місця НП.

Арсенал поблизу Ічні є одним із найбільших серед усіх баз, арсеналів і складів зберігання ракет і боєприпасів у Збройних силах України. Згідно з відкритими даними, тут на площі 682 га зберігають близько 130-150 тисяч тонн боєприпасів майже всієї номенклатури: від патронів до стрілецької зброї – до ракет.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Джавелини вiдлiтали...
Відповісти
Зірвалися? З цепу?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні