--> «Здай заглушку»: МВС стимулює водіїв пристібатися | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Здай заглушку»: МВС стимулює водіїв пристібатися

0
3
«Здай заглушку»: МВС стимулює водіїв пристібатися
Нововолинськ став першим містом на Волині, де розпочалася акція «Здай заглушку – обери життя».

Офіційно презентували її у середу, 19 вересня.

Як пояснив Олександр Малашко, начальник Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області, цей проект має нагадати про необхідність використання ременів безпеки.

Заглушка – досить популярний аксесуар для авто серед українських водіїв.

З самого початку він був винайдений для захисту роз’ємів ременів безпеки від усіх можливих забруднень: сміття, пилу чи вологи. Але не дивлячись на таку користь, автомобілісти вигадали інше призначення для пристрою.

Українці звикли використовувати заглушки в якості «обманки» для сигналізації в салоні авто.

Не кожен шофер звик пристібатися, сідаючи за кермо, а пасажири тим паче. Водії кріплять заглушки замість ременів безпеки.

У такий спосіб позбавляють себе від звукової і світлової сигналізації.

Пристібання – загальноприйнята норма для всіх європейських країн, але лише 15% водіїв України користуються ременями безпеки.

Такі результати показало дослідження «Рівень користування ременями безпеки серед водіїв України», проведене навесні 2017 року громадськими організаціями в рамках Кампанії «За безпечні дороги».

На відкритті сервісного центру МВС у Нововолинську керівництво розповіло про бажання масово залучати громадян до акції «Здай заглушку – обери життя».

«Правила дорожнього руху зобов’язують бути пристебнутими. Це просте правило, яке має базуватися, в першу чергу, на самосвідомості збереження себе та оточуючих», – сказав Олександр Малашко.

Нагадаємо, що Рада у першому читанні ухвалила законопроект №8492, який передбачає збільшення штрафів за ігнорування пасків безпеки. Зокрема йдеться про збільшення суми штрафу з 51 грн до 850 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні