«Беркутівці не допустили кровопролиття біля луцького собору. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ

1
-7
«Беркутівці не допустили кровопролиття біля луцького собору. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ
«Беркут стає на крило», писали у газеті 1992-го року. І покладали надії на те, що підрозділ служитиме народу. Підрозділ міліції швидкого реагування запрацював на Волині напочатку 90-х.

«Слабких духом на службу в «Беркут» не беруть», – розповідає газета «Народна трибуна» від 25 вересня 2018 року.

Як приклад того, що служба в «Беркуті» непроста, у газеті наводять штурм Свято-Троїцького собору (у 1992 році собор перейшов до УПЦ КП).

«А пригадаймо недавні події у Луцьку навколо Свято-Троїцького кафедрального собору. Щоб там не казали про дії міліції (оцінки тут діаметрально протилежні) , але факт залишається фактом: у найкритичніші моменти між ворогуючими сторонами ставали кремезні хлопці з «Беркута» і саме вони не допустили кровопролиття. І обійшлося без кийків, сльозоточивих газів, які мали право використовувати. Звичайно «беркут» стає на крило. За півроку неможливо всьому навчитися», - йдеться у газеті.

У 2014-му «Беркут» так стане на крило, що не чутиме своїх земляків, більшість із яких вийдуть на вулиці з протестами проти режиму Януковича.

Підготувала Олена ЛІВІЦЬКА.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Собор не перейшов в УПЦ КП! Його захопила УПЦ КП! Пишіть правду і не брешуть людям. Все зафільмовано і на плівках про ті події є всі дані про те, як відбувався той "перехід".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні