--> Як в Луцьку 3-тю школу відкривали. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як в Луцьку 3-тю школу відкривали. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ

0
1
Як в Луцьку 3-тю школу відкривали. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ
У 1985 році школа №3 м. Луцьк перейшла в нове приміщення. Раніше навчальний заклад займав приміщення нинішнього інститут мистецтв СНУ імені Лесі Українки.

Святкували новосілля помпезно. Як саме розповідала журналіст Анастасія Філатенко у газеті «Радянська Волинь» від 3 вересня 1985 року.

«Красуня-школа розрахована на 1560 учнів. Першого вересня вона прийняла у свої класи 1200 учнів. Знаменно те, що заняття будуть проходити в одну зміну. 44 класи і кабінети у новому приміщенні. Тут же два спортивних зали і ленінський зал», - йдеться у статті.

Одним із подарунків школі називають складальний цех від приладобудівного заводу, що мав діяти у цих стінах. Саме завод навзаєм і встановив спортивне обладнання для школярів.

Також у школі був телецентр: 15 телевізорів, 10 кіноапаратів, 15 магнітофонів.

Кошторисна вартість закладу сягнули 1 мільйона 600 тисяч карбованців.

«На урочистість до учнів прийшли партійні, радянські працівники, будівельники, ветерани партії і Великої Вітчизняної війни, батьки. Урочистий мітинг відкрила організатор позакласної і позашкільної роботи Л. І. Таранович. Сердечно поздоровив учнів, педагогів, батьків з початком навчального року, побажав великих успіхів у навчанні, розв’язанні завдань по реформі школи секретар Компартії України С. А. Купріянов», - розповідала газета.

Підготувала Олена ЛІВІЦЬКА.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні