Лікарі назвали найкращу їжу для школярів

2
7
Лікарі назвали найкращу їжу для школярів
Лікарі розповіли про їжу, яка буде найкориснішою для школярів.

Лікар-педіатр дитячої медичної мережі "Добробут" Тетяна Гнатенко дала рекомендації щодо продуктів, які краще давати школяреві, - інформує gazeta.ua.

Традиційною їжею для шкільних перекусів є бутерброди. Рекомендується для бутерброда використовувати цільнозерновий хліб. Не вітається варена ковбаса і сосиски, оскільки вони швидко псуються. Не варто також класти на бутерброд копчену ковбасу.

Масло і майонез також не ті продукти, які можна покласти на бутерброд дитині. Правильним рішенням буде покласти шматочок відвареної або запеченої грудинки або м'яса, - скибочку сиров'яленої шинки. Гарним стане бутерброд з твердим сиром, оскільки він добре зберігається, калорійний і є джерелом кальцію для дитячого організму.

Добре в школу давати фрукти. Бажано щільні, які тримають форму, як-от яблука або груші. М'які фрукти давати не варто, цитрусових також краще уникнути. Правильніше дати кілька маленьких фруктів, ніж один великий.

Якщо ви хочете дати дитині в школу випічку, бажано, щоб вона була домашня, з борошна грубого помелу, на маслі, а не на маргарині.

Крім їжі, слід не забувати про питво в школу. Це може бути пляшка 0,33 або 0,5 л з чистою водою. Можна давати сік, але не часто, і бажано з тих фруктів, які ростуть у нашій кліматичній зоні: яблука, груші, виноград.

Які продукти не потрібно давати дитині

Якщо ви дбаєте про повноцінне здорове харчування своєї дитини, то не варто давати в школу "швидку" їжу. Також варто бути обережними з кисломолочними продуктами. Якщо ви все ж хочете дати дитині сирок чи йогурт, ви повинні бути впевнені, що вона досить швидко їх з'їсть, а не буде носити в рюкзаку протягом дня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лікар працює на м'ясних і молочних магнатів! "...шматочок відвареної або запеченої грудинки або м'яса, - скибочку сиров'яленої шинки. Гарним стане бутерброд з твердим сиром..." А ціну на ці продукти ви бачили, багато в нас людей здатних це купити і кожного дня дитині давати? Зніміть "рожеві" окуляри і спустіться на грішну землю!!!
Відповісти
АНЕКДОТ. Українське село 19-го століття: " Куме, ти чув - мій сусід їсть у піст ковбасу !!!" Кум:"От буржуй !!!" Українське село 20 століття: "Куме, ти чув - мій сусід ЇСТЬ лободу без дозволу !!!!!!! " Кум: " Треба повідомити партійні органи !!!!" Моя теща також по дитячій наївності у війну радісно повідомила своїй матері, що їй лікар сказав їсти масло, сир, сметану, мясо. мабуть також гад на ворогів працював.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні