ТОП-8 перших волинських блогерів

2
6
ТОП-8 перших волинських блогерів
Стати блогером колись можна було і без соцмереж. На межі першого і другого десятиліття 21 сторіччя на Волині їх роль замінювала блог-платформа livejournal.com - Живий Журнал, або просто ЖЖ. Вести блог - тобто публічний інтернет-щоденник - стало справою честі тих, хто вважав, що їм є що сказати. Відтак ЖЖ-простір опанували політики, спортсмени, журналісти, письменники...

31 серпня, у світі відзначають День блогу. «Волинь24» полізло у хащі волинської інтернет-історії і змахнуло пилюку з перших волинських блогів.


***
ІГОР ГУЗЬ. GUZJ



Ігор Гузь зареєструвався на «ЖЖ» у 2007 році під ніком «guzj». У його блозі 669 дописів, а останній опублікований у 2015 році. За вісім років нардеп встиг зібрати майже півтори тисячі «френдів», які активно коментували чи не кожен його допис.

У блозі Ігор Гузь декілька років поспіль запрошував користувачів «ЖЖ» на фестиваль «Бандерштат», який тоді ще організовували на іподромі.

А на свій 31-ий день народження народний депутат опублікував світлину із підписом: «Сьогодні 31, але відчуваю себе як ось на цій фотографії десять років тому...».



***
CЕРГІЙ "КОЛОС" МАРТИНЮК". SERGO_87

Співак зареєстрував свій блог у 2010 році під ніком «sergo_87». Останній допис був опублікований у 2015 році.

На своїй сторінці Колос писав рецензії на музичні альбоми, фільми та книжки, повідомляв про музичні новинки, ділився «власною життєвою філософією» та авторськими віршами.

З-поміж сотень дописів про музику та оцінок нових пісень та кліпів, важко не відзначити історію сну під назвою «Я і собаки» про декількох відомих луцьких посадовців…



***
БОГДАНА СТЕЛЬМАХ. BOGDANA09



Лучанка зареєструвала свій блог у 2009 році під ніком «bogdana09». Останнія активність Богдани на платформі «ЖЖ» у 2011. У блозі Богдани лише 13 дописів і лишень дев’ять друзів.

У квітні 2010 року Стельмах опублікувала свої «кількатижневі роздуми».

«От все одно не можу цього зрозуміти: чому, коли все добре, журналісти нібито дружать між собою, принаймні, складають такий «ореол святості». Як тільки виникають проблеми, - розбігаються. Лишається купка, яка вірить, що їй це вдасться - довести, переконати, зобов’язати...», - йдеться в блозі.

А через день журналістка написала про зустріч представників ЗМІ із тодішнім головою Волинської обласної державної адміністрації Борисом Клімчуком.



Актуально нині й прочитати допис Богдани Стельмах «Про четверту ніч у Луцькому замку», адже вже у суботу, 8 вересня, у Луцьку вкотре організують цей захід.

«Я чекала від неї багато, чесно скажу. Запрошувала друзів. А тепер думаю - а що, як раптом би хто приїхав? Звичайно, в кожного свої смаки та вподобання, але минулого року мені було набагато цікавіше. І позаминулого, і поза-поза...», - писала Богдана.

***
АНАСТАСІЯ ПЕРЕДРІЙ. ANASTASIA_BRAIN



Свій блог Анастасія зареєструвала у 2008 році під ніком «anastasia_brain». Остання її активність простежується у 2015 році. У блозі лучанки 387 дописів. Тут дівчина публікувала авторські вірші, враження від рідного міста, писала про чоловіків з її оточення, чай з цукром і про залежність від людей та речей. А фішка блогу Анастасії Передрій була в тому, що літеру "к" вона писала латиницею.



У дописі під назвою «Їжа для роздумів» Анастасія написала: «Чоловік повинен одягатися так, щоб ніщо не відволікало уваги від його особистості, але для цього потрібно цю особистість нажити, напрацювати».

***

АНДРІЙ КАЛАХАН. A-K88

Журналіст і політик Андрій Калахан вів журнал до лютого 2013 року. А восени того ж року – помер від раку. Смерть молодого і талановитого хлопця тоді шокувала багатьох. Тим більше, особливим сьогодні виглядає його журнал – у ньому він не приховував подробиць боротьби зі страшною хворобою.



ІРИНА КАЧАН. MIRRRNA

Журналістка Іра Качан вела свій ЖЖ легко, іронічно і небагатослівно). Втім сьогодні, читаючи його, можна добре уявити, яку музику слухала Іра, чим і ким захоплювалася, кого ненавиділа і навіть як засмагала на пляжі – у купальнику чи без…



***

СЕРГІЙ ШИШКІН. SERGIY_SHYSHKIN

Український джазовий бард-піаніст Шишкін востаннє з'являвся на ЖЖ рік тому, у 2017 році. Блог музиканта був платформою для оприлюднення відео та обговорення творчості Сергія Шишкіна. Тут також анонси його концертів, декілька слів про батька і фото котів із села Гаразджа, що під Луцьком.



***

ЛЕСЯ БОНДАРУК. ZHURAVLYK

Представниця Інституту національної пам'яті у Волинській області Леся Бондарук вела свій "Записник Журавки" шість років.

Вона охоче ділилася світлинами своєї доньки, враженнями від фестивалю "Бандерштат-2010", повідомляла про захист дисертації і критикувала святкування Дня Незалежності у столиці.



Анастасія КАЧИНА


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто ці всі невідомі, і нікому нецікаві люди?
Відповісти
Та якийсь зброд
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні