На Волині два фермери воюють за поле. ВІДЕО

0
2
На Волині два фермери воюють за поле. ВІДЕО
Війна за поле. На території Оваднівської сільської ради Володимир-Волинського району два фермери вже півроку сперечаються за 12 гектарів поля.

Обоє стверджують, що мають договори оренди на цю земельну ділянку, тож як один так і другий претендують на обробіток землі. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Конфлікт між фермерами триває вже з весни, і досі вирішити проблему не змогли. Навпаки - з часом вона розгорілась сильніше.

7 серпня аграрії вчергове посперечались через початок посіву озимої пшениці. На ділянку виїхали два трактори від різних підприємств, а у результаті безперебійно працювати не зміг ніхто.

«Подзвонив агроном, що приїхав сам Юнак зі своєю шайкою землевпорядників та юристів, файтаком тут щось наміряв, зробив, і каже: я буду тут сіяти. Стали перед тракторами, не дають сіяти. А ми вже перед тим поорали, землю прокультивували, внесли більше як на мільйон мінеральних добрив. І сіємо, бо ми маємо договори», - розповів директор сільгосппідприємства «Прогрес» Анатолій Вітрук.

Другий фермер - керівник підприємства «Західний Буг» Сергій Юнак, стверджує: має всі необхідні документи, аби працювати на цій ділянці поля. Версію про подвійну реєстрацію землі, відкидає.

«Я приїхав сьогодні сіяти. Мені перешкоджають. Все! Які питання? У мене договори зареєстровані. Не раз звертаюся в поліцію. Ніхто ні на що не реагує. Питання до мене? Які питання можуть бути?. Я хочу теж сіяти. Вони сіють на своїх ділянках, я на своїх ділянках не сію. Загальні слова, подвійні договори. Слідство якесь це має доводити», - обурюється він.

Така ситуація між підприємством «Західний Буг» і іншими фермерськими господарствами виникає не вперше, стверджують місцеві аграрії.

«Юнак, наприклад, в десять раз більше платить, щоб спеціально влізти в центр великого масиву поля. Наприклад, там 60-80 гектарів. А потім трєбує «давайте мені оренду в два-три раза більше, я собі тут буду». Для чого, якщо велике господарство, таким заніматись? Є таких случаїв дуже багато», - розповів Керівник ПРАТ «Володимирівка» Олександр Тищенко.

Чиновники з департаменту АПК кажуть - наразі усі документи передали у Міністерство юстиції. Ті й повинні визначити, чи є на цій земельній ділянці подвійна реєстрація, і хто повинен обробляти поле.

А поки рішення не буде, фермери і далі конфліктують. Після декількох годин перемовин на поле знову виїхав трактор, але його роботу зупинили представники іншої фірми.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні