Волиняни «засвітилися» у міжнародній злочинній групі, яка переправляла цигарки до ЄС

1
5
Волиняни «засвітилися» у міжнародній злочинній групі, яка переправляла цигарки до ЄС
Правоохоронці України та Польщі ліквідували міжнародний транскордонний канал незаконного переміщення з України до Польщі товарів, в тому числі тютюнових виробів, з використанням літака «Ан-2».

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Правоохоронці задокументували факт організації громадянами України та Польщі каналу протиправної діяльності, спланували та провели спільні дії для його ліквідації.

В рамках досудового розслідування за ст. 334 Кримінального кодексу України, офіцерами оперативно-розшукового підрозділу Держприкордонслужби спільно зі співробітниками СБУ провели низку обшуків помешкань фігурантів кримінального провадження у Волинській, Хмельницькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Під час обшуків вилучили ряд предметів та документів, зокрема топографічні карти з нанесеними маршрутами, плани-схеми польотів, радіостанції, документація на літак, й інші предмети, що вказують на причетність п’ятьох фігурантів кримінального провадження до вчинення протиправних дій.

Крім того, за силової підтримки спецпідрозділу Держприкордонслужби «Дозор» на закинутій злітно-посадковій смузі поблизу одного з сіл Рівненської області затримано літак «Ан-2», проведено його обшук та вилучено як речовий доказ.

Наразі фігурантам кримінального провадження, один з яких залучався до пілотування «Ан-2», оголошені підозри у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 28, ст. 334 ККУ (порушення правил міжнародних польотів, вчинення злочину у складі організованої злочинної групи).

Також слідчі завершили досудове розслідування, склали обвинувальний акт та разом з матеріалами кримінального провадження направили до Рівненського міського суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли наші спецслужби засвітять чиновників які гонять ліс на захід. Коли назвуть спільників авакова, бурштиноторговців. Коли папік гройсмана поверне вкрадені мільйони доларів??????? А СБУ це приватизована порошенком мініармія яка зовсім не виконує свої обовязки хоча ми українці її утримуємо.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні