У Луцькраді «дали добро» на будівництво дитячої церкви. ВІДЕО

5
10
У Луцькраді «дали добро» на будівництво дитячої церкви. ВІДЕО
Депутати змінили план території 40го мікрорайону і тим самим дозволили будувати храм на вулиці Конякіна.

Звести особливу церкву хочуть у Волинській єпархії української православної церкви Київського патріархату. Кажуть, вона буде пристосована для мам з дітьми. Зокрема у храмі проводитимуть коротші богослужіння, а на території будуть дитячі майданчики, - йдеться у сюжеті 12 каналу.



"Оскільки в тому місці, де планувався колись будуватися садочок, так сталося, що зараз за стандартами неможливо цього зробити, і водночас, щоб не розчарувати тих людей, які потребують дійсно, щоб там був якийсь дитячий заклад, у нашого владики виникла така думка, щоб збудувати так звану дитячу церкву", - каже Протоієрей Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Садочок тут і без ресторану не вліз би», - власник «Вогнем і мечем» Серватович

Коли почнуть будівництво, наразі невідомо. Грошей з міського бюджету на це не виділятимуть. Втім, не всі депутати підтримали ідею. Зокрема проти виступив Павло Данильчук. Обранець громади переконаний, значно доцільніше на цьому місці збудувати дитячий садок.

"Згідно діючого генерального плану міста Луцька, в даному 40-ж кварталі, а це один з найбільш густозаселених районів нашого міста, передбачене спорудження дитячого садочка. Так, там вже є багато самовільних забудов, які зменшили територію навколо, але все-одно садочок так можна збудувати. Нехай не на 300 повноцінних місць, а на 150, 200", - каже депутат.

Частина лучан також проти будівництва такого храму на вулиці Конякіна. У жовтні минулого року, коли стало відомо про цю ідею, лише за декілька днів петиція проти зведення церкви набрала 300 голосів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку депутат побудував бар без документів, за хабарі його узаконив. І тепер місця для садочки виявилось мало. Як це патріотично
Відповісти
Лучани проти, олені дали добро. Ну не дібіли?
Відповісти
Лучани обурені
Відповісти
Борделі і церкви все що нам треба для щастя.
Відповісти
Може, і дітей туди приводити зранку й на цілий день лишати? "Щоб не розчарувати тих людей, які потребують дійсно, щоб там був якийсь дитячий заклад". Ряджені псевдослужителі культу вже зовсім охр*ніли!!! Незабаром вдячні громадяни почнуть вилучати їхні "храми" для громадських потреб.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні