«Садочок тут і без ресторану не вліз би», - власник «Вогнем і мечем» Серватович

13
-4
«Садочок тут і без ресторану не вліз би», - власник «Вогнем і мечем» Серватович
Власник луцького ресторану «Вогнем і мечем» Олександр Серватович запевняє – заклад працює законно і місця в садочка він не забрав.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, на чергову сесію Луцької міської ради виносять проект рішення про продаж земельної ділянки на Конякіна, 25б підприємцям Олександру Серватовичу та Тетяні Пеньковській. На цьому місці знаходиться ресторан «Вогнем і мечем».

ЗАБУДОВНИК РЕСТОРАНУ ПОТРАПИВ ПІД КРИМІНАЛ

Свого часу через будівництво закладу відкрили кримінальне провадження. Забудовника Максима Пеньковського звинуватили у самовільному зайнятті земельної ділянки, самовільному будівництві та підробці документів.

Олександр Серватович переконує – і він, і Тетяна Пеньковська у справі були просто свідками.

«Максим Пеньковський тоді змістив будівництво, бо міська рада виділила ділянку на комунікаціях. Будуватись там не можна було», - розповідає підприємець.

З його слів, забудовника визнали винним у скоєному правопорушенні, а майно, тобто ресторан, який був арештований на час слідства, повернули власникам – Олександру Серватовичу та Тетяні Пеньковській.

ІСТОРІЯ З САДОЧКОМ ВИГАДАНА, - СЕРВАТОВИЧ


Зауважимо, у 2013 році тодішній головний художник міста Ярослав Матвіїв заявляв, що на вулиці Конякіна планували збудувати дитячий садок на 400 місць. Однак через зведення ресторану «Вогнем і мечем» місця для дошкільного навчального закладу не залишилось.

Натомість Олександр Серватович вважає, що історія з садочком – це «байка» колишнього прокурора області Андрія Параки.

«На нараді з Пшонкою (Віктор Пшонка – екс-генпрокурор України, - ред.) він мав необережність сказати, що зніме з Інтером та 1+1, як будуть зносити ресторан у Луцьку. Тоді була вигадана історія з садочком», - розповідає власник ресторану.

«Жодній містобудівній документації будівництво садочка там не відповідає, бо садочок завжди будується в центрі мікрорайону, а від траси його має відділяти хоча б двоповерхова будівля. За документацією, на Конякіна взагалі мав бути торговий центр. А садочок, якби і вліз, то тільки на 120 місць», - наголошує Олександр Серватович.

«Після цих історій ми з міською радою та інститутом «Діпромісто» уклали угоду про те, що я профінансую виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво садочка. Її виготовили, але чомусь досі не знайшовся охочий профінансувати будівництво ДНЗ на 120 місць», - резюмував підприємець.

ЧОМУ ЗЕМЛЮ ПРОДАЮТЬ


Олександр Серватович розповідає, що купує ділянку на Конякіна, 25б, бо хоче її об’єднати з іншою – на Конякіна, 27а.

Цю ділянку також планують продати йому і Тетяні Пеньковській на черговій сесії Луцькради. На ній планують збудувати зупинку автотранспорту з торговим павільйоном.

Землю площею 0,0216 гектара планують продати за 87 818 гривень. Ще 91 703 гривні підприємцям доведеться заплатити за землю під «Вогнем і мечем».

«Не можу провести реконструкцію і поєднати дві земельні ділянки, поки не викуплю їх. Законного механізму немає. Якби цього не хотів робити, можна було б далі орендувати землю», - каже Серватович.
Підприємець запевняє, що поки не знає, яким буде торговий павільйон.

«Як проектанти дозволять», - пояснює він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не далеко втікли від банди "легітимних".
На тих ділянках при бажанні можна було вмістити і два садочки.
Відповісти
Стара схема...
Незаконний захват - будівництво без документів - легалізація - приєднання інших ділянок. І при цьому всьому лапша на зразок: "розбудовуємо інфраструктуру, окультуруємо, побудуємо дитячий майданчик, підзений перехід, стоянку".
Корчма більше потрібна чим заклади освіти - дожились.
Відповісти
Садочок біля дороги???
1. Це місце постійно затоплюється після зливи.
2. Навпроти риббаза, м'ясокомбінат, заправка ВОГ!!!
Схаменіться "містобудувальники диванні"!
Відповісти
А ресторанно-торгівельному-стояночному комплексу це НЕ заважає?! Дивна у вас логіка....
Відповісти
Тобто, садочок все ж планувався
Відповісти
Пивнуха на риббазі там вже багато років. А садочки завжди будують в центрі мікрарайонів, щоб від під'їзду не більше 300м.
Відповісти
Якщо будівля незаконно зведена іі потрібно звідти прибрати,так як роблять з гаражами,іншими прибудовами!
Відповісти
пане Поліщук!! покажіть свою принципову позицію - Разом з недопадом та начальником поліції міста, начальником муніципалів та ОБОВЯЗКОВО з прокурором міста Луцька - на обстеження та контролювання знесення незаконної будівлі
Відповісти
Саша тікай з укропу поки не розвалили твого генделика.
Відповісти
Олександр Серватович та Максим Пеньковський заслуговують на приватизацію даних земельних ділянок, оскільки зробили значний внесок у розбудову міста. Будівництво садочка відповідає містобудівній документації і є необхідним для цього району з високою щільністю забудови.
Відповісти
визнали незаконною - ЗНЕСТИ!!! проект дитсадка профінансувати з половини коштів передбачених на центр реабілітації воїнів АТО (з 5 млн половину) інші кошти запланувати на наступний рік. Серватовича з його кнайпою - в Брище
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/finansy/tarifu/prozhitkovij-minimum-z-1-travnya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/kalendar-svyat-u-berezni-na-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/prozhitkovij-minimum-z-1-grudnya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/ekonomichniy-prognoz/prozhitkovij-minimum-z-1-lipnya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-veresni-2018-roku.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/novini/budet-li-moratorij-na-provedenie-proverok-do-konca.html
https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/goroskop-po-znakax-zodiaku-na-traven-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/vixidni-dni-u-travni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/kalendar-svyat-u-berezni-na-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/perevedennya-godinnikiv-na-zimovij-chas-v-ukra%d1%97ni-v-2017-roci.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні