У місті на Волині влаштували спільний молебень віряни 8 конфесій. ВІДЕО

2
-7
У місті на Волині влаштували спільний молебень віряни 8 конфесій. ВІДЕО
У Ківерцях на честь 1030-річчя хрещення Київської Русі віряни восьми конфесій влаштували спільний молебень.

Масові молитви у Ківерцях влаштовують вже чотири роки - з початку війни на сході України. А цьогоріч у місті створили Раду церков, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

"І зимою, і літом, і в дощ, і в сніг, але раз в місяць спільна молитва така є. Кожен раз починає якась нова релігійна громада. По черзі вони йдуть. Потім інші підключаються. Так спільні молитви проводимо", - каже голова Ківерцівської РДА Валерій Ткачук.



Ківерчани також долучились до створення рукописної Біблії. Учасники дійства власноруч переписували рядки зі Святого письма у книгу. Організатори кажуть, так настанови з Біблії краще запам'ятовуються.

"Не можна стояти осторонь цієї славної події, коли ми прийняли Християнство, коли ми стали дійсно православним народом, який слідує за Христом. Так само і в нашому місті проходять різні заходи, щоб долучитись до цієї славної події, яка в нашому місті Ківерці і в нашій славній столиці Києві, де, як ви бачили, проходили хресні ходи", - зазначає настоятель Свято-Миколаївського храму у Ківерцях Олександр Кондратюк.

На площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку, де відбувався молебень, зібралось кілька сотень вірян. Частина з них до спільних молитов долучається постійно.

"Ми віруючі люди і наші батьки вірили. Ходимо в Українську православну церкву всієї України. Весь час збираємось на ці заходи, весь час молимся за Україну, за наших солдатів", - каже вірянка Анна Рекс.

На площі також влаштували виставку їжі та книг про здоровий спосіб життя. Для дітей організували майстер-класи з малювання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво, а за яким обрядом відправляється служба ?
Відповісти
Усі обряди попівські- Сатанистські
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні