«Втратити маму – гірше, ніж втратити руку», – лижниця з Волині Юлія Батенкова-Бауман

0
5
«Втратити маму – гірше, ніж втратити руку», – лижниця з Волині Юлія Батенкова-Бауман
Сьогодні її знає увесь світ, нею пишається уся Україна. У сім років Юлія Батенкова-Бауман залишилася сиротою, втративши у страшній автокатастрофі маму, братика та руку, здобула перемогу на останніх Паралімпійських іграх у Пхеньчхоні. Золото Юля присвятила своїй донечці Златі, - пише "Твій портал".

Юля народилася у Криму, про який досі згадує зі щемом та невимовним сумом у голосі. Проте на долю дівчини випало значно більше біди: в аварії загинула найрідніша людина – мама, а також братик. Сама Юля дуже постраждала. Лікарі боролися за її життя, і щоб врятувати його, дівчинці в комі довелося ампутувати руку. А потім був довгий рік реабілітації та найстрашніше усвідомлення того, що вона залишилася напівсиротою.

«Втратити маму – гірше, ніж втратити руку. Мені її дуже не вистачало, і досі болить ця втрата», – каже Юля.

Згодом батько одружився вдруге із жителькою Шацька Асею Дзядук, і дівчинка із Сімферополя переїхала на Волинь. Відтоді майбутня спортсменка деякий час мешкала в Шацьку і навчалася в місцевій школі. В Ковелі Юля пішла до сьомого класу, а там завдяки її цілеспрямованості та наставництву тренера Валерія Дружиновича серйозно зайнялася спортом.

«Спочатку не вірила, що в мене щось може вийти, але сидіти на одному місці я точно не могла. Ще до смерті матері я відвідувала художню гімнастику, тому до активного способу життя звикла, – розповідає Юля. – Завжди була у формі і намагалися не відставати від інших. Активно займалася легкою атлетикою, зокрема долала важкі дистанції на 400 і 800 метрів. Я змагалася на рівні зі здоровими дітьми і перемагала. Але треба було ще більше, аби втрапити до збірної України. Більше зусиль, тренувань, витримки…»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні