Броньовані військові автівки на Волині більше 100 років тому. РЕТРО ФОТО

2
-3
Броньовані військові автівки на Волині більше 100 років тому. РЕТРО ФОТО
У роки Першої світової війни на у Луцьку та на околицях в складі російської армії використовувались броньовані машини. Їх затосовували масово, наскільки це було можливо, для підтримки тактичних дій піхоти.

Знайдені у мережі знімки стосуються безпосередньо міста Луцька та його околиць періоду Першої світової війни, - пише Тетяна Яцечко-Блаженко на сторінках Район.Луцьк.

Відомо, що в роки Першо світової війни, в складі російської армії були броньовані автомобілі. Вони застосовувались, зокрема, й на Південно-Західному фронті, в найбільш відповідальних ділянках. Броньовики допомагали машини підтримували тактичні дії піхоти і кінноти. Їх намагалися застосовувати масово - наскільки це було можливо.

Окрім того, в 1916 році броньовики використовувалися також для отримання розвідувальних даних про оборону противника.

В 1916 році під Луцьком знаходилось три автокулиметні взводи. Фронт тоді проходив вздовж річки Горинь через село Клевань, і перетинав шосе та залізницю Рівне-Ковель в 20 км від Рівного і в 25 км від Луцькa.

Під час Брусиловського наступу броньовики безперервно рухалися тільки вперед, сприяючи просуванню піхоти. Погода не сприяла цьому, адже постійно йшли дощі. Шосе до Луцька було в дуже поганому стані. Воно було покрите воронками від снарядів, канавами і зіпсованими мостами. Все це значно ускладнювало рух броньовиків.

Броньовики рухались по обидва боки шосе від Луцька до села Копачівка. Броньовані авто піддавалися обстрілу з обох сторін дороги.

У липні 1916 року один із російських броньовиків, наздогнав німецький батальйон і майже повністю знищив його вогнем зі своїх кулеметів.

Броньовані авто «Остін», 1917 рік
Броньовані авто «Остін», 1917 рік
Замаскований броньований автомобіль, Перша світова війна
Замаскований броньований автомобіль, Перша світова війна
Броньовані автомобілі, Перша світова війна
Броньовані автомобілі, Перша світова війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер відомо звідки вітчизняний автопром брав дизайни!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні