Свідок Волинської трагедії поділився спогадами. ВІДЕО

1
5
Свідок Волинської трагедії поділився спогадами. ВІДЕО
Під час церемонії вшанування жертв Волинської трагедії свідок тих подій Володимир Янко поділився спогадами.

Про це повідомляє 5 канал.

«Я житель села Майдан. До війни біля нашого села було село Діброва, де жили поляки. І поляки й українці до війни в дружбі та миру жили. Ніякого насилля та погроз не було. А коли гітлерівські загарбники зайшли на нашу землю, вони все зробили для того, щоб посварити польські й українські народи. І це їм вдалося», - розповів Янко.

«У січні 1944 року поляки з Гончого Броду просто напали на Майдан. У результаті – батько загинув від їхніх куль», - пригадав чоловік.

Згадуючи ті страшні події, Володимир Янко просить про одне - примирення.

«Пройшло 75 років від того часу, і треба все зробити, щоб повернути злагоду і дружбу між польським і українським народом. Бо нема більшого щастя на світі, ніж жити у злагоді і дружбі сусідстві з польським народом», - розповів свідок тих страшних подій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"І поляки й українці до війни в дружбі та миру жили". БРЕХНЯ !!!!!!! політику пацифікації, яку проводила польська влада у 30-х роках, миром не назвеш
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні