Волинський краєзнавець обурений словами польського воєводи про українських націоналістів-провокаторів

8
0
Волинський краєзнавець обурений словами польського воєводи про українських націоналістів-провокаторів
Волинський краєзнавець Сергій Годлевський обурюється новиною про те, що поляки вважають провокацією вшанування пам'яті вбитих українців у Польщі.

Про це він написав у Фейсбуці.

Нагадаємо, люблінський воєвода Пшемислав Чарнек хоче заявити у прокуратуру на доктора Григорія Купріяновича через вшанування українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році у селі Сагринь.

«Ну і як назвати це «добрими сусідами»? То на Волині було «людобуйство» і там Президенту Анджею Дуді і делегаціям з цілої Польщі можна бути, а «на Холмщині то зібралися 2 тисячі націоналістів для провокації», - це говорить цілий воєвода Люблінського воєводства...» - пише Сергій Годлевський.

«А вже 130- тисяч жертв (з його слів)....такими темпами до кінця року буде пів міліона. Глупі, багато з тих людей, які приїхали не знають що то бути націоналістом, вони були лише у вишиванках і мали українську символіку, а очільник цілого воєводства назвав їх провокаторами», - зазначає краєзнавець.

«І що закладеться в головах молодих людей після таких висловлювань? Та саме так ви і пробуджуєте у нас національну свідомість - саме завдячуючи вам ми піднімаємо червоно-чорні знамена на будівлях рад і адміністрацій», - додає він.

«А Григорія Купріяновича покарати? Ну-ну попробуйте... Що Росії, що Польщі, що мадярам, що румунам - ми по серед горла із своєю Незалежністю, але так ми викарбуємось, як Нація гідна своїх славних предків - воїнів короля Данила, козаків Наливайка і Сагайдачного, Січових Стрільців, вояків УПА і сьоднішніх Героїв війни з Росією...» - зазначає краєзнавець.

«Так що, дякую, пане воєводо, за беззаперечний урок української національної свідомості... Слава Україні», - пише Сергій Годлевський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тут ,найбільший провокатор дуда,і нічого займатися демагогією
Відповісти
"гідний" крок польського воєводи для примирення. майже так само миряться нашидєдиваєвалі з воїнами УПА. добре хлопці у свій час залили сала за шкіру різним пройдисвітам. СЛАВА УКРАЇНІ !!!!!!!!! ГЕРОЯМ СЛАВА !!!!!!!!
Відповісти
Коли почалась війна, польське войско на ровєрах розбіглось як зайці. Краще б тоді так воювали, як тепер язиками плещуть. Підленький народік.
Відповісти
- а ніде по світу!
Відповісти
Годлевський - сам того не розуміючи- показав, що таке український народ. Людина з еврейською (!) фамілією ставить на місце ляха-шовініста. За таку Україну необхідно боротись! І вигнати паганою мітлою всяких долинських, КАЛлісніченок, вілкулів, шуфричів і далі за списком
Відповісти
З польською.
Відповісти
ГОД(!)левський - польська?
Відповісти
Україна не зобов"язана вибачатись перед поляками після кожного візиту їх еліти до Смоленська...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні