Волинянин, який проштрикнув ножем іншого, замість в'язниці може потрапити у психлікарню

1
4
Волинянин, який проштрикнув ножем іншого, замість в'язниці може потрапити у психлікарню
На Волині чоловіка, який вдарив ножем іншого, можуть визнати неосудним.

Про це стало відомо із судового рішення на сайті Єдиного реєстру судовий рішень, - повідомляє http://kivertsi.rayon.in.ua/news/77631-didichi-cholovikza-tiazhkitilesni-mozhe-ne-potrapiti-za-grati.

29 травня 2018 року близько 21 години підозрюваний на вулиці 40 років Перемоги, що в селі Дідичі, Ківерцівського району, вдарив ножем в живіт іншого чоловіка.

Внаслідок цього останнього було госпіталізовано до КЗ «Ківерцівське РТМО» з діагнозом проникаюче ножове поранення черевної порожнини.

Однак, під час проведення досудового розслідування, слідчі встановили, що нападник перебуває на обліку у лікаря психіатра та лікувалася стаціонарно у ВОПЛ №1 м. Луцька з діагнозом «Легка розумова відсталість з розгальмуванням потягів», а тому виникли сумніви з приводу того, що він може адекватно оцінювати та сприймати ситуацію, яка склалася.

Це і дає підстави сумніватись в його психічній повноцінності. Тому слідчий попросив в суду призначити амбулаторну судово-психіатричну експертизу.

За словами експертів, підозрюваний може бути визнаний неосудним через психічні розлади. Скоріше за все, його відправлять на примусове лікування, що теж є своєрідним покаранням.
Теги: суд, зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то чому такі соціально нестабільні особи які несуть небезпеку оточенню можуть вільно пересуватися в громадських місцях,хто за це має відповідати!? Чи може порозвішувати знаки "обережно небезпечні психи"?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні