Поїздки на громадському транспорті захищають від смерті: вчені

3
1
Поїздки на громадському транспорті захищають від смерті: вчені
Для здоров’я міокарда їздити на роботу корисніше на громадському транспорті, а не в особистому автомобілі.

До такого висновку прийшли вчені з Кембріджського університету, лондонської Школи гігієни і тропічної медицини, а також Імперського коледжу Лондона, - повідомляє Сikavosti.

Дослідники ставили за мету з’ясувати, які плюси і мінуси для здоров’я мають різні способи добиратися до роботи — на автомобілі та інші. Ними були проаналізовані відомості, що стосувалися понад 350 тисяч осіб, за здоров’ям яких спостерігали протягом семи років.

Майже дві третини з них їздили на роботу на особистому авто, від 5% до 8,5% користувалися велосипедом, решта – громадським транспортом.
В результаті авторами роботи було зроблено висновок про те, що їздити на роботу на громадському транспорті та велосипеді правильніше, ніж у своїй машині – при цьому помітно знижується ризик серцево-судинних захворювань.

«Люди, які регулярно їздять на роботу громадським транспортом з пересадками або на велосипеді, мали на 11% нижче ризик розвитку ішемічної хвороби серця або інсульту і на 30% нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань», — констатували наукові фахівці.

Вчені помітили, що користь від пересувань громадським транспортом і на велосипеді посилювалася, якщо люди були фізично активними в своєму звичайному житті. У групі особливо фізично активних ризик смертності був на 43% нижче, ніж у тих, хто користувався автомобілем.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ех,проїхалися б оті вчені нашими маршрутками,то свою думку діаметрально змінили б.
Відповісти
Американська стратегія знищення України. Який наступний вброс кретинизма!?(((
Відповісти
Для міокарда корисно ходити пішки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні