Учені схрестили павука і козу

4
1
Учені схрестили павука і козу
Учені підсадили гени павука козі.

Про це інформує Аgroreview.

У штаті Юта, на заході США, знаходиться оригінальна козяча ферма. Мешкають тут кози білі, на вигляд нічим не відрізняються від своїх побратимів, але ось молоко у них зовсім незвичайне. Після того, як цим козам прищепили ген павука-золотопряда, їх молоко стало містити цінний протеїн, так званий павутинний шовк.

Павутинна нитка є дуже цінним продуктом завдяки особливій еластичності, міцності та легкості. Її широко використовують в медицині, при виробництві міцних і еластичних матеріалів та багатьох інших цінних продуктів. Потреби в павутинної нитки ростуть, а її обмежене виробництво не в змозі задовольнити всіх потреб.

Виявилося, що отримувати павутинний шовк безпосередньо від самих павуків — досить трудомістке і малоефективне заняття. Справа в тому, що потрібний вид павуків дуже агресивний по відношенню до себе подібних, що нерідко можна спостерігати серед павукоподібних, тому розводити павуків на фермах виявилося неможливим. Тоді генетикам і прийшла в голову неймовірна думка: прищепити ген павуків козам і отримувати цінний білок з їх молока.

Коли кілька років тому компанія почала свої експерименти, їм вдалося отримати лише трьох козенят із зміненими генами. З семи генетично модифікованих козенят тільки троє звірів у підсумку стали володарями генів павука-золотопряда.

Сьогодні ж на незвичній фермі живуть близько 150 кіз-павуків, поголів'я яких постійно збільшується. Досліди показали, що з їх молока можна дійсно отримати дорогоцінну павутинну нитку. З допомогою цих кіз вчені сподіваються здійснити прорив в області отримання унікального матеріалу і вже запатентували всі свої відкриття.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що вийде коли схрестити ученого і депутата.
Відповісти
вийде тупий-вчений, з корочкою депутата
Відповісти
учені почнуть багато брехати і прогулювати роботу
Відповісти
сподіваюся кози не будуть восьмиокі і восьмилапі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні