Чому жінкам шкідливо довго спати: вчені

0
4
Чому жінкам шкідливо довго спати: вчені
Учені з’ясували, що тривалий сон може погано позначитися на здоров’ї людини.

До такого висновку прийшли наукові фахівці з Сеульського університету, - повідомляє Ukrhealth.

В рамках дослідження були проаналізовані дані, одержані від 133 тисяч осіб. Чоловіки і жінки були у віці від 40 до 69 років. Дослідження проводилося протягом 2004-2013 років. Експерти брали до уваги інформацію про захворювання, способі життя, дієти і фізичні навантаження добровольців.

В результаті у 29 відсотків чоловіків і 24,5 відсотків жінок було виявлено метаболічний синдром. Він проявлявся в якості гіпертонії, високого рівня тригліцеридів та цукру, а також низького рівня «хорошого» холестерину.

Експерти помітили, що найбільш схильні до цього синдрому ті люди, які спали менше шести годин. Аналогічний ефект був і людей, що спали дуже довго — понад 10 годин на добу. Примітно, що для чоловіків небезпечнішим за все ставав короткий сон, а для представниць прекрасної статі — надто тривалий.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні