Чому на Волині «вмирають» газети. ВІДЕО

2
-4
Чому на Волині «вмирають» газети. ВІДЕО
«Віче», «Відомості», «Сім’я і дім» та «Діалог». За декілька років на Волині закрили чотири обласні газети.

Видавці кажуть, - це через тарифи Укрпошти, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Підприємство, яке є головним розповсюджувачем друкованих видань, підняло свої тарифи на 50%. Цьогоріч планують іще одне підняття.

Дорожчає й папір, який постачають з Росії. Польські фабрики, що раніше забезпечували українських газетярів папером, закрились. А вітчизняних просто не існує. Але чи не найголовніша проблема - зменшується попит.

«Молоді люди вже не читають газет, вони переходять в інтернет. Відповідно, кількість людей, які виписують газети, зменшується», - каже директор підприємства «Твій вибір», яке видає 11 газет, Тарас Хотимчук.



Труднощі мають й газети, які переживають роздержавлення. Їм доведеться відмовитись від бюджетних дотацій. Втім, медійники уже знайшли вихід – брати від влади гроші на висвітлення її діяльності.

«За ці послуги вони повинні обов’язково платити. Друкувати просто так, аби друкувати ніяка редакція не буде. Скажімо, у нас немає в Україні жодного друкованого видання, яке виживало б за рахунок реклами і передплати. Думаю, що ні в Україні, ні в усьому світі таких видань немає», - розповідає головний редактор луцької районної газети «Слава праці» Михайло Лапків.

Газетярі сподіваються, що таким чином зароблятимуть більше. Мовляв, раніше влада виділяла лише необхідний для виживання мінімум, а тепер муситиме справедливо оплачувати послуги журналістів. І поштарі, і газетярі переконані – волинські газети мають шанс втриматись на плаву після роздержавлення.

«В нас є дуже багато хороших обласних видань. Всі цікаві і якісні. Я раніше працював у рівненській редакції, тому маю з чим порівняти. Волинь в цьому плані реально крута», - додає керівник Волинської дирекції «Укрпошти» Іван Шевчук.

Отож, прогнози видавців оптимістичні. В найближчому майбутньому газети не зникнуть. Так само, як не зникло телебачення з появою Інтернету. А для цього мусять навчитись жити у ринкових умовах.

Теги: газети, змі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так званий "ДІАЛОГ" ("проект" Савчака), мав наклад 150-170 примірників. Це не газета, а хуйня. І варто було б поставити в заголовок "ХУЙНЯ". В такому разі вважаю, що тираж був би більшим.
Відповісти
- тому що ПРОДАЖНІ на 100%!((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні