Як на Волині святкували найбільше весілля. ФОТО

0
4
Як на Волині святкували найбільше весілля. ФОТО
У селищі Голоби Ковельського району відсвяткували найбільше весілля на Волині.

У волинському селищі зібралися десятки ряджених наречених, свах та молодиць, - пише Район.Шацьк.

Нагадаємо, у суботу, 2 червня у Ковельському районі вперше відбувся фестиваль «Весільні обряди», який зібрав людей з усієї Волині.

Місцевий стадіон у Голобах наче перетворився на старовинне українське село. Хто пішки, хто на велосипеді, а хто й автобусом поспішав на фестиваль, аби долучитися до яскравого свята. У фестивалі брали участь близько 12 громад, зокрема і Шацька селищна рада, яка представила обряд «Виряджання наречених до батьків молодого».

Гостем фестивалю став голова Волинської ОДА Олександр Савченко, який привітав учасників дійства та тих, хто прийшов насолодитися видовищем, і побажав гарних розваг.

Савченко пригадав, що традиції завжди оберігали українців.

«На сьогодні, на жаль, гострота та глибина весільних традицій відійшла на другий план… Сьогодні головний тамада, а хороший обід називають весіллям - воно не нагадує те, справжнє весілля, яке завжди було в Україні. Тут якраз є ознаки відродження української сім’ї. Адже вона починається саме з весілля. Те, що сьогодні прибуло багато делегацій від громад і районів, свідчить про те, що вони хочуть перейняти гарний досвід. Звичайно, ми будемо це розвивати. Такі фестивалі мають бути щонайменше в кожному районі, бо він має свої особливості у традиціях. Але скрізь це душевно, епохально та сакрально», - зазначив очільник Волині.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні