Яка реклама буває в Інтернеті

0
-5
Яка реклама буває в Інтернеті
Рекламу в Інтернеті можна розділити за функціями, які вона виконує. Звідси виходить, що реклама буває:

- вдалою, яка принесла продажі рекламованого товару і прибуток;

- цільовою, тобто орієнтованою на зацікавлених в даному товарі чи послузі людей. Навіть якщо клієнти не зробили замовлення прямо зараз, вони запам'ятають і в потрібний момент звернуться;

- влучною, яка потрапляє до людини в потрібний час в потрібному місці;

- креативною, коли людина, побачивши рекламне оголошенням втрачає дар мови і почуття орієнтації в просторі, ходить, повторюючи весь час одну лише фразу «Ось це так!»

- приховану;

- нав'язливу;

- дуже нав'язливу;

- безглузду.

Перші п'ять нас цілком радують і виконують безліч корисних для розвитку суспільства функцій. Останні три - викликають негативні емоції як у замовників реклами, так і у простих споживачів.

Природно, що будь-який замовник реклами бажає, щоб його реклама була вдалою, і його мало цікавлять подробиці, хто, як і яким способом зробить йому саме таку рекламу. А споживач - буде радий потрібної рекламі і з цікавістю подивиться на рекламу креативну.

Отож, реклама буває різною, в залежності від того, з якої точки зору на неї дивитись. З точки зору рекламодавця - вдала і невдала.

З точки зору споживача - потрібна і нав'язлива. З точки зору рекламного майданчика - дорогі й дешеві .... Є тільки одне коло людей, для яких цієї систематики мало. Це люди і компанії, які професійно займаються рекламою в Інтернеті. Бо вони більше за всіх інших зацікавлені в тому, щоб та реклама, яку вони роблять, працювала. Щоб той рекламодавець, який прийшов до них одного разу, приходив знову і знову, та ще й приводив своїх колег.

Нині стало зрозумілим, що реклама в Інтернеті необхідна і займаються нею практично всі: програмісти, дизайнери, журналісти і студенти. Питання тільки в тому, скільки і яких питань задає собі той чи інший «рекламіст», створюючи і розміщуючи рекламу.

Дизайнери малюють красиві, з їх точки зору, банери і в чомусь навіть геніальні флеш-заставки. Журналісти придумують слогани і нестандартні способи залучення публіки, яка нудьгує - вікторини, розіграші, лотереї. Студенти, озброївшись калькулятором, вираховують в якій банерній мережі краще купити півмільйона показів – де дешевше і де легше. Мало хто з них намагається розібратися в тонкощах рекламованого товару. Одні і ті ж банери використовують спочатку для реклами тільки що відкритого сайту знайомств, потім – для реклами стільникових телефонів, потім – для реклами міні-пивзаводів. Ефект - мінімальний.

А як же девізи «реклама є складовою частиною маркетингу»? І «дієвість реклами залежить від її цілеспрямованості»? Забувають .... Непрофесіоналові простіше випросити пару сотень баксів у нічого не розуміючого клієнта і наобіцяти йому назавтра золоті гори, ніж довго і послідовно з'ясовувати всі переваги товару, обчислювати його цільову аудиторію, дивитися і знову обчислювати шлях цієї цільової аудиторії, а потім експериментувати з різними рекламними майданчиками і різними видами реклами, різною кольоровою гамою і новими текстами.

Професійна реклама відрізняється системним підходом – план рекламної кампанії ретельно продумується, рекламований товар і його цільова аудиторія – вивчаються. Професіонал несе відповідальність за те, що він робить. Якщо реклама виявилася неефективною –клієнт не тільки сам не прийде, він ще і всім своїм колегам-партнерам розповість про те, як він пролетів з цієї інтернет-рекламою.

Останнім часом з'явилося два напрямки розвитку фахівців в інтернет-рекламі.

Перше - спеціалізація рекламних агентств тільки на рекламі в Інтернеті. Ці агентства змогли накопичити солідний досвід вже проведених рекламних кампаній, багато чому навчилися на власних шишках і на власних перемогах.

Друге - девелоперські компанії повного циклу. Вони виросли зі студій веб-дизайну, які, створивши сайт для свого клієнта, не кинули його як кошеня в безкрає море Інтернету, а залишилися з клієнтом поруч. Такі компанії розробляють для клієнта дизайн і інформаційну структуру сайту, наповнюють його контентом, адаптуючи те, чого хоче клієнт, під сприйняття в Інтернеті. Розміщують сайт клієнта в мережі. Оновлюють і підтримують його. І коли вони беруться за рекламу своїх клієнтів, то чітко знають і свого клієнта, і його товар, і цільову аудиторію і її запити. Реклама в таких фірмах йде в ході природного розвитку. Рекламні оголошення і банери створюються з чітким дотриманням вже наявного корпоративного стилю клієнта.

Отож, реклама в Інтернеті – безумовно необхідна. Але по-різному. Інтернет-ресурси повинні рекламуватися ширше й помітніше. Інтернет-магазини – націлено на конкретного покупця. Сайти невеликих оф-лайнових підприємств – зовсім по-іншому. Але обов'язково професійно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні