Порятунок носухи: Луцький зоопарк виходив покинуте маля

3
11
Порятунок носухи: Луцький зоопарк виходив покинуте маля
Працівники Луцького зоопарку виходили маля носухи, від якого відмовилася мама.

"Мами-годувальниці для носухи. Такі неофіційні «посади» отримали майже два місяці тому кілька співробітниць нашого підприємства. І впоралися з надважкою місією – без відповідного досвіду виходити маля, яке нині – всезагальний улюбленець колективу", - написали на офіційній сторінці зоопарку.

Так, 28 березня у носух, що мешкають в місцевому зоопарку, з’явилося маля. Однак, на жаль, мама залишила його без опіки. Тож коли годувальники принесли тваринам їжу і зрозуміли, що відбулися пологи, з вольєру їм довелося забрати уже майже холодне дитинча із дуже слабкими ознаками життя.

"Однак працівники вирішили поборотися за новонародженого. Найперше – почали відігрівати і забезпечили харчуванням. А оскільки графік годівлі повинен був становити певну дозу суміші щодвігодини цілодобово (!!!), то на перший тиждень беззмінною мамою маляточку стала наша екскурсовод Шкирпан Татьяна. До її обов'язків «тваринкової мами» також входив і масаж носушки, який природні батьки для кращого травлення забезпечують вилизуванням потомства", - повідомили взвіринці.

При народженні носуха мала вагу 80 грамів, а нині, за неповних два місяці, виросла до 680 грамів.

"Вам не передати нашу радість, коли на 10-й день життя у носухи відкрилися очі! Після цього ми вже мали право робити висновки, що діяли у критичних обставинах правильно і з нашим хлопчиком все буде гаразд!" - діляться враженнями працівники.

"Це – самець. І маля – загальний улюбленець! Він наразі ручний, але ми вже потроху знайомимо його з родиною. Сподіваємося, що дорослі особини приймуть його і ця носуха теж залишиться жити у нашому зоопарку", - кажуть у зоопарку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке милоття!
Дякую за прекрасну позитивну новину і такі світлі фото!
Відповісти
А Ви всі справді молодці! Дай Бог Вам усім здоров'я!!!
Відповісти
Які молодці! Повага працівникам зоопарку!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні