У волинському ток-шоу посперечалися священики Київського і Московського патріархатів

8
-3
У волинському ток-шоу посперечалися священики Київського і Московського патріархатів
Представники волинського духовенства прокоментували заяви Президента України Петра Порошенка про отримання Українською православною церквою автокефалії.

Президент зробив заяву про рішення звернутися до Вселенського Патріарха і запустив процес отримання Українською православною церквою автокефалії. Про це йшлося 4 травня в прямому ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", пише ІА "Конкурент".

Телеведучий Тарас Шкітер поцікавився у гостей студії - протоієрея Української Православної Церкви Олега Точинського та протоієрея Української Православної Церкви Київського Патріархату Віктора Пушка, як вони ставляться до цього.

Протоієрей Олег Точинський сказав, що влада не повинна втручатись в церковні питання і проблема таким чином не має вирішуватись.

"Ми не проти об'єднання, але разом із тим ми прагнемо щоб це питання обговорювалось не тільки з представниками двох конфесій і щоб влада не втручалась у церковні питання", сказав Олег Точинський.

Він додав, що потрібно обговорити деталі церковних, сторичних тонкощів та інше перед прийняттям подібних рішень.

Втім, протоієрей Віктор Пушко навпаки вважає, що жодного втручання влади в церкву немає і не треба шукати якісь причини щоб "відтермінувати лікування".

"Наша церква та українське православ'я перебуває в такому стані не одне десятиліття. Можна знаходити багато причин, які можуть сприяти подоланню розколу або відтермінувати його… Тому президента наша церква розуміє і підтримує. Щодо втручання держави в церкву, то такого не бачу… Відповідно до законодавства держава захищає права та законі інтереси релігійних організацій", - відповів Віктор Пушко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Україні має бути єдина українська церква з центром у Києві!! Московська церква- не українська!
Відповісти
у вас все стане не українське, а рагульське, до чого влізете)
Відповісти
а де суперечка, коли вже буде шоу, щоб вони билися?
Відповісти
їдь в маацкву на маслєнную. там побачиш шоу. тягати один одного за бороди - споконвічна традиція маацковських попів.
Відповісти
Точинський, запарєбрик!
Відповісти
А що можна було очікувати від двох конфронтуючих конфесій.Тут про об"єднання і мови не може бути....
Відповісти
Хоча ... як сказати. У те, що об'єднати два різні народи - український і російський неможливо, та й не треба - я вірю. А в те, що об'єднати двох українців можна - я вірю. За умови, що другий теж українець.
Відповісти
в Україні є кому обєднуватись і без маацковських попів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні