Волинянин, який вбив атовця, виявився психічно хворим

0
1
Волинянин, який вбив атовця, виявився психічно хворим
Волинянина, який влітку забив до смерті атовця, примусово лікуватимуть.

Про це відомо з ухвали Маневицького районного суду від 17 квітня 2018 року. - повідомляє Перший.

Нагадаємо, у Ківерцях 18 жовтня 2017 року помер учасник АТО, якого побив односелець.

Загиблий - учасник АТО Олександр Дубель.

Нападник раптово вдарив товариша по чарці у плече, від чого той упав і вдарився головою в землю, після декількох ударів втратив свідомість. Чоловік отримав черепно-мозкову травму. Через це впав в кому і згодом помер.

На суді обвинувачений визнав свою вину. Проте, він наголошував, що вдарив атовця лише раз.

За його словами,ввечері напередодні інциденту він прийшов додому до батька свого товариша. Там зібралась компанія, серед яких був молодий хлопець та сам Олександр Дубель.

За словами обвинуваченого, він не хотів іти в магазин, тож вони посварилися. Він начебто один раз вдарив Олександра. Окрім цього, обвинувачений стверджує, що потерпілого також бив і неповнолітній хлопець, який був у компанії. Після сварки атовець пішов додому. Забрали чоловіка до лікарні у важкому стані лише наступного дня.

Олександра без свідомості близько 3:00 знайшла в дворі мати. Він лежав на землі і не рухався. Жінка подумала, що син п’янийтільки о 6 ранку вирішила занести його додому. Коли чоловік не реагував ні на що, викликали медиків.

Сестра Олександра виявила на тілі чоловіка багато синців. Через годину його у важкому стані його доставили у реанімацію Волинської обласної клінічної лікарні.

Через три місяці, 18 жовтня 2017 року Олександр Дубель помер.

За висновом медексперта, обвинувачений під час бійки «виявляв ознаки недоумства у вигляді легкої розумової відсталості (глибока дебільність) з емоційно-вольовою нестійкістю гальмівного типу».

Медики вказали, що психічне захворювання у нього з дитинства. Він не може керувати своїми діями та нести відповідальність.

Суд вирішив передати зловмисника на піклування близькому родичу – дядьку – та примусової госпіталізації до психіатричного закладу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні