22 квітня, 2020, 13:32

Про благодійність по-волинськи під час пандемії

Про благодійність по-волинськи під час пандемії
Пандемія, коронавірус, штаб, карантин, боротьба – всі ці терміни вже сьогодні достатньо чітко усвідомлюють всі волиняни, починаючи із школярів молодшого шкільного віку. Переглядаючи фактично одні й ті ж всеукраїнські новини, час від часу пишаюсь українцями, які жертвують свої статки на цю «неоголошену війну проти людства». Водночас, можливо, я не побачив чи не прочитав, що волиняни жертвують свої статки чи часткові заробітні плати на боротьбу з цим транснаціональним лихом.

Звичайно, в області є приклади благодійності та системної роботи в цьому напрямі: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та особисто Ігор Петрович виділили вже 20 мільйонів гривень місцевим медичним закладам, обласна благодійна місія Івана Сидора «Надія», Товариство Червоного Хреста тощо.

На мій погляд, на передову цієї війни мали б, як мінімум, вийти наступні групи наших земляків:

Штаб, група, комісія

Сьогодні, посадовці, які опинились в області та й в місті на ключових посадах, мали б очолити цей процес і згуртувати місцеву еліту для мобілізації ресурсів. Штаб, створений при Волинській ОДА працює щодня – але до цього процесу необхідно залучити й інші соціальні групи, які в мирний час відносять себе до забезпечених верств.

ТОП-100 Волині

Свого часу одному з редакторів місцевих інтернет-видань підкинув ідею зробити свій місцевий ТОП-100 успішних – бізнесменів, політиків, управлінців і т.д. Впевнений, що це люди, яких можна вважати заможними і які можуть пожертвувати частину свого доходу чи прибутку від депозиту місцевій лікарні або просто закупити певні товари. Вірю, що традиції благодійності та меценатства притаманні й місцевим волинським бізнесменам.

Голови органів влади, директори комунальних підприємств

На сьогодні в цій, без сумніву, одній з найбідніших країн Європи сталася парадоксальна ситуація, закладена ще попереднім Президентом-олігархом. Зарплати депутатів, голів місцевих адміністрацій та мерів, директорів комунальних підприємств в десятки разів більші, ніж заробітні плати їхніх підлеглих.

На мій погляд, це класичний приклад олігархічної держави, в якій панівний клас (олігархи + владні групи) захопив владу, багатство цієї країни та безкарно керує та грабує власний народ. Наприклад, сьогодні один 64-річний керівник міського комунального підприємства, який за 20 років свого керування став, як мінімум, офіційним гривневим мільйонером та власником заміського будинку на 300 м кв., заробив 570 845 грн заробітної плати та 129 600 грн премії, що в 7-8 разів перевищує середню заробітну плату по підприємству.

На мій погляд, сьогодні ці керівники мали б ініціювати збори коштів від себе особисто та від своїх колективів, наприклад ПЕРЕКАЗУВАННЯ хоча б частини своєї зарплати або ДЕННИХ заробітків працівників на спецрахунки медичних закладів тощо.

Закликаю всіх небайдужих волинян все ж таки проявити громадянську позицію та підтримати власний народ в цій, без сумніву, війні людства.

Сьогодні в області вже наявні певні приклади збору коштів на боротьбу з пандемією. Наприклад:

1. Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України
Банківські реквізити: р/р 26004000002733 МФО 300023 ПАТ «Укрсоцбанк» м. Київ Код 02940115
Адреса: 43025 м. Луцьк, вул. Степана Бандери, 5
+38 (0332) 24-15-34 +38 (0332) 24-56-32 +38 (0332) 24-56-48 vo@redcross.org.ua

2. Волинський обласна місія Івана Сидора «Надія»
р/р 603 0 344 000000 26 00 423 414 3001
«Приватбанк» місто Луцьк
Код ЄДРПОУ 25817386

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стаття для безтолкових? Сидор - благодійник??? Це новий прикол? Його суку розстріляти і гріха не буде. А Палиця куди 20 млн дав? Хто їх бачив? Лизнув Микола так лизнув. Я думав в тебе мізків більше.
Відповісти
Колись на сесії обласної ради (при Грицюку, коли мова зайшла про благодійність), Віктор Чорнуха сказав, що в українських реаліях можна творити благодійність лише за адресою. Тобто, допомогти людині особисто (на житло, лікування іт.п.). Прийти і дати в руки гроші. Або перерахувати на рахунок, картку. Все решта - коту під хвіст. Тобто - в чужу кишеню чергового мародера. Ну, типу Сидора. Чи тієї дами, що в "Червоному Хресті". Микола - це помилка природи, він продовжує жити в паралельному світі і його звідти вже ніхто не витягне.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні