11 лютого, 2018, 19:12

Розбудовуємо «Козацький зимівник»

"Волинь - край козацький" - довів у своїй монографії почесний професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – Григорій Гуртовий.

«Волинь не тільки край козацький,- зауважив Президент міжнародної федерації Бойового Гопака Володимир Пилат,- а ще – прабатьківщина Бойового Гопака».

Саме тому експозиція просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен продовжує споруджувати на березі Рокинівського ставка «Волинську Січ». За сприяння козаків-волонтерів сьогодні було установлено три сторожові вежі у Волинській Січі.

Цим самим, музейні працівники разом з козаками готують перспективну базу для проведення влітку спортивно-оздоровчих, козацько-вишкільних таборів для дітей і юнаків. Адже зручне розташування Січі неподалік обласного центру та селища Рокині, поруч з міжнародною автомагістраллю, чистоплинною річкою Серна та живописним ставком площею 15 гектарів, мальовничим парком-памяткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Байрак», - все це створює надзвичайно привабливу і надійну атмосферу для даних заходів.

А у перспективі – тут можна буде проводити і фестивалі козацьких пісень, бойових мистецтв та інші цікаві національно-патріотичні заходи. Тепер питання виникає лише риторичне: чи побачать такий патріотичний порив наші можновладці, чи будуть допомагати згідно державних Програм? Чи знову «спустять все на гальма»?

Час покаже. Але козаки і музейні працівники скансену не зупиняються ні перед труднощами, ні перед безгрошів’ям, ні перед байдужістю керівників.

Тому звертаємось до тих, хто не байдужий, у кого козацька кров гарцює і гуде, ПРОСИМО допомогти, переказавши на наш р/рахунок помірну десятину:

№26009055505771 в ПАТ КБ «ПриватБанку» МФО 303440, код 13344468, або на картку «ПриваБанку» № 5169330507734256.


Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що, у керівництва нашого краю, волинської ради не має козаків, які б допомогли краще і швидше побудувати Січ, якщо це і справді -"Край козацький"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні