16 червня, 2017, 17:45

Чи безпечний Луцьк?

У середу на засіданні громадської ради при міському голові розглядалось питання про маршрутні перевезення у Луцьку по якому доповідав пан Миронюк.

Я підняв питання щодо квитків у маршрутках.

Чи є ті листочки які іноді видають водії маршруток квитками і чи виплачуються по них страхові виплати у випадку ДТП? Питання актуальне в контексті частих ДТП за участь маршруток.

На перше питання відповідь чиновника підтвердила мої сумніви - ці папірчики не відповідають вимогам законодавства і їх квитками називати не можна. Управління транспорту ніби працює в цьому напрямку, щоб перевізники виробляли нові квитки, але як на мене то реакція на цю проблему дуже запізніла.

Складніше з другим питанням - міські чиновники не знають чи страхові фірми виплачують людям страхівки у випадках ДТП у маршрутках. Не володіють цією інформацією бо це нібито не їх компетенція.

А це важливе питання. Було б добре якби журналісти та депутати міськради дізналися, яким чином пасажири маршруток, що стали учасниками ДТП, отримали компенсацію чи виплату на лікування. Адже кожен пасажир повинен автоматично отримати страхування під час поїздки, це вимога законодавства. Але для цього треба мати квиток!

Бо я підозрюю, що саме через такі "ліві" квитки у людей можуть виникнути проблеми із страхівкою. Адже цей нібито квиток ніяк не докаже що людина була пасажиром саме цієї маршрутки.

Ще одна проблема - навіть ці "ліві" квитки ніхто з водіїв не видає. Вже з десяток раз були ситуації коли я оплачуючи проїзд у маршрутці просив про квиток. З першого разу ніхто з водіїв не розумів, що я від них хочу. Доводилось повторювати. Лиш після цього водії діставали із схованок оберемок квитків і розпаковували їх!!!

Тобто вже декілька раз я був ПЕРШИМ пасажиром який вимагав квиток. І це не має значення в якій порі я їхав. Крім водія дивувалися і пасажири. Це було видно по виразу їх обличчя. Вони мабуть думали, що я іногородній раз прошу квитки.

І що виходить? Водії маршруток нікому не видають квитків. А це їх обовязок! За цим ж хтось має слідкувати, в т.ч і пасажири які часто забувають про це.

А що буде у випадку ДТП?

Вважаю, що проблема потребує детальнішого вивчення і більшої участі посадовців та депутатів міськради.

Долучайтесь.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Далбайоб ти =)
Відповісти

Михайло правий. Так працюють в цивілізованому світі". А цей "Далбайоб", що поставив свій висер, якщо завтра покалічиться, як покалічились півтори десятка людей на Гнідаві на маршруті №9, і залишиться без язика, голови чи руки і буде подавати перевізника в суд, щоб заплатили за понівечення його тіла, не буда мати доказового документу про те, в якому транспорті він їхав, коли і де.
Відповісти
Виходить проси непроси квиток в маршрутці ,а він недійсний? Цікаво як виплатили людям кошти в двох перших аваріях. Пасажири безпраані люди і нічим незахищені в нашій Державі . Поясніть для чого нам в міськраді транспортний відділ ?
Відповісти
Що значить автоматично .В трампункті після аварії недали потерпілим які пішли до дому документу що їх привезла швидка з аварії .І в них легкі забої. Хоча мали дати, от так вирішують перевізники з лікарями питання нелегальних квитків. Ніхто не перевізник не страхова компанія не дали на лікування. Звертались на пряму до деректора підприємства він сказав ,що страхова покриє витрати на лікування збирайте чеки. А ТЕПЕР ВИХОДИТЬ ЩО КВИТКИ НЕДІЙСНІ. ЯК ЩО МЕНЕ ЯК ГРОМАДЯНКУ НЕ МОЖЕ ЗАХИСТИТИ ДЕРЖАВА то в який суд і накого мені звертатись?
Відповісти
Напевно на транспортний віділ в міськраді, який після двох аварій в Луцьку не зробив ніяких висновків.
Відповісти
Проїздний квиток - це страховка при переїзді, недай Бог що, не докажеш, що їхав у цьому транспорті. Ще й облік пасажирів, податок у бюджет міста. А без квитка тіньовий бізнес. Підняли плату за проїзд, а умови такі ж, як і були: грязно, бридко, музика (не враховують, що війна і кожен день смерть і горе, та й хворі люди їздять з головними болями), на кінцевих зупинках водії курять, тому в салоні різкий запах тютюнового диму, не думають, що іншим людям шкідливо, особливо дітям, старшим людям, асматикам і т.д.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні