Міжнародний резерв України зріс на 21%

0
4
Міжнародний резерв України зріс на 21%
У 2017 році міжнародні резерви України зросли на 21%.

Станом на 1 січня 2018 року резерв України склав $18,808 мільярд, - повідомляє UaNews з посиланням на прес-службу Національного банку України.

«Таким чином, рівень міжнародних резервів України на кінець 2017 року перевищив прогноз Національного банку (18.6 млрд. дол. США в еквіваленті, згідно Інфляційного звіту за жовтень-2017), незважаючи на незначне скорочення у грудні на 0.5%», – йдеться в повідомленні.

На динаміку міжнародних резервів в грудні, зокрема, вплинуло надходження на користь уряду в сумі $588,8 мільйона, з яких $586,4 мільйона – від розміщення державних облігацій, а також витрати на виплату за зовнішнім боргом. Так, Міжнародному валютному фонду було здійснено платежі на суму $161,8 мільйона, на обслуговування і погашення державного боргу в іноземній валюті було направлено $423,6, з яких $403,1 мільйона становило обслуговування і погашення облігацій внутрішньої державної позики.

Крім того, в грудні НБУ продав на міжбанківському валютному ринку $ 232,5 мільйонів, з яких $85 мільйонів – шляхом проведення інтервенцій у формі запиту найкращого курсу. Також регулятор купив на міжбанківському валютному ринку $50 мільйонів шляхом проведення інтервенцій у формі запиту найкращого курсу. Таким чином, обсяг чистого продажу валюти при проведенні валютних інтервенцій в грудні склав $182,5 мільйона.

Як зазначили у повідомленні, станом на 1 січня обсяг міжнародних резервів покриває 3,6 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України і поточних операцій уряду і НБУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні