Бондар пропонує «рецепт пониження градусу» у владі

0
3
Бондар пропонує «рецепт пониження градусу» у владі
Аби припинити конфлікти між депутатами і різними гілками влади в області, потрібно сформувати спільну візію розвитку області” – вважає депутат Волинської обласної ради, голова фракції БПП «Солідарність» Володимир Бондар.

Про це Бондар пише у блозі на Волинь24.

Нагадаємо, під час сесії обласної ради у понеділок, 18 грудня обранці не змогли затвердити обласний бюджет на 2018 рік.

“Є дуже простий рецепт мінімізації конфліктів і пониження «градусу» напруги. Цей рецепт полягає у формування спільної візії того, як ми бачимо розвиток області, визначення предметних, зримих, вимірюваних цілей нашої спільної роботи” - пише Бондар.

“Далі будь-які дискусії матимуть сенс лише в тому випадку, якщо вони наближатимуть нас до цих визначених цілей, а не суперечитимуть їм” – додає політик.

При цьому Бондар пояснює, чому така ідея може бути дієвою: “Чи є серед нашого депутатського корпусу люди, які зацікавлені в економічній деградації області, розбалансуванні бюджетних процесів, зниженні рівня соціального захисту волинян? Сумніваюсь”.

“Внутрішньо, у власному сприйнятті, кожен із депутатів керується «благими намірами», прагне якомога повніше реалізувати свої представницькі повноваження. Проте не існує вісімдесяти правильних відповідей на одне запитання, не існує вісімдесяти однаково доречних і адекватних розв’язань однієї проблеми. Відтак, ми приречені, змушені знаходити найоптимальніші варіанти рішень” - вважає Володимир Бондар.

"Зрозуміло, що хтось має поступатися, йти на компроміс, жертвувати амбіціями" - додає депутат.

“Не знаю, в який спосіб можна найефективніше зняти напруженість серед депутатського корпусу, напруженість між облдержадміністрацією та обласною радою. Можливо, це буде публічна дискусія лідерів найбільших політичних середовищ ради, можливо — своєрідний круглий стіл за участі перших керівників гілок влади, голів депутатських комісій, керівників ключових підрозділів виконавчої вертикалі. Форма тут, як на мене, вторинна, первинна мета, якої маємо досягти, – консолідація наших зусиль задля поступального, сталого розвитку Волині” - називає можливі сценарії Володимир Бондар.

“Особисто я готовий брати участь у такій роботі, бути рядовим учасником чи модератором будь-якого конструктивного діалогу, що матиме на меті розв’язати кризу стосунків у волинській владі” - каже він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні