На Волині 5 громад «скинулись» на ремонт лікарні

0
0
На Волині 5 громад «скинулись» на ремонт лікарні
Громади кількох населених пунктів на Волині об’єднали зусилля і кошти та зробили ремонт в Цуманській райлікарні.

Про це пише газета «День».

Спільними зусиллями Цуманської, Карпилівської, Дубищанської, Грем’яченської та Берестянської громад у стаціонарному відділенні Цуманської райлікарні зробили капітальний ремонт даху та ремонт внутрішнього приміщення, також за спонсорські кошти замінили теплотрасу.

Головний лікар закладу Олена Граузе розказує, що коли перекривали дах на відділенні, то на даху сиділи і цуманський селищний голова Анатолій Дорошук, і пресвітери протестантських общин, і настоятелі місцевих православних церков, й учасники АТО, загалом безпосередньо до робіт долучилося понад сто людей.

Шифер обійшовся б значно дешевше, але нинішня його якість виявилася такою, що, як визначили майстри, «цвяха вб’єш — шифер розлетиться».
«Коли назвали вартість даху з металопрофілю — 250 — 300 тисяч гривень, це здалося фантастикою. Такі кошти ніхто би нам не виділив. Навіть коли голова Ківерцівської райлержадміністрації Валерій Ткачук промовив слова: «А толока?..», ми ще були в роздумах. Та ідею відразу підтримав цуманський селищний голова Анатолій Дорошук, і колесо, як кажуть, закрутилося», — пригадує початок справи, що об’єднала населені пункти Цуманської селищної і кількох сільських навколишніх рад, Олена Граузе.

Тільки спонсорів, які жертвували великі суми, тисячі й десятки тисяч гривень, — майже 60. А ще ж люди несли хто 100, а хто й 50 гривень, бо як відомо, без копійки мільйона не буває, і кожна пожертва поповнювала загальну скарбничку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні