Замміністра оборони, якого підозрюють у ростраті 150 мільйонів, взяли під домашній арешт

0
7
Замміністра оборони, якого підозрюють у ростраті 150 мільйонів, взяли під домашній арешт
В четвер, 12 жовтня, Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід для підозрюваного в корупції заступника міністра оборони України Ігоря Павловського у вигляді цілодобового домашнього арешту, повідомило агентство УНІАН.

При цьому прокурори наполягали, що Павловського треба тримати під вартою, оскільки він має великі можливості впливати на свідків. Натомість адвокати просили суд обрати запобіжний захід у вигляді арешту або ж взяти Павловського на поруки. У залі суду щонайменше троє людей висловили відповідне бажання.

Заслухавши сторони, суд відхилив клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу для Павловського у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в сумі 75 млн гривень. Водночас, упродовж 2 місяців Павловський має постійно перебувати за місцем проживання у Житомирі. Крім того, його зобов'язали за першим викликом прибувати до слідчого, прокурора, слідчого-судді, а також утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні.

Павловський також повинен здати закордонний паспорт та інші документи, що дозволяють йому виїзд за межі території України. Термін дії цієї ухвали – до 10 грудня.

Після оголошення ухвали, фігуранта справи звільнили з-під варти у залі суду.

Як відомо, 11 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 млн грн держбюджету при закупівлі палива для Міноборони.

Крім того, підозру за ч.5 ст. 191 ККУ оголосили ще двом: начальнику відділу організації поставок паливно-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів Департаменту держзакупівель Борису Малишу й старшому інспектору відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінконтролю Міноборони Володимиру Шемовнєву.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні